
For mig, er sukkerfri og glutenfri brunkager noget af det, som minder mig allermest om jul. De smager helt fantastisk, og så kan de fleste lide dem.
Jeg synes bare det er synd at julesmåkager, altid skal være fyldt med både sukker og hvedemel, derfor får i en opskrift, helt uden nogen af delene, men stadig med den helt rigtige smag, af brunkager.
De er dejligt nemme at lave, og så er det en fordel at dejen kan gemmes i fryseren.
Du kan finde flere sukkerfri og glutenfri juleopskrifter her.
Marcipan træstamme med nougat
Kanel kager
Reklamelinks er markeret med*

Sukkerfri og glutenfri brunkager
5 fra 6 stemmer
Antal: 20 stk
Ingredienser
- 50 g fedtreduceret mandelmel
- 15 g hakkede mandler
- 50 g rigtig smør (den som er hård når den er kold)
- 40 g fibersirup GOLD
- 20 g sukrin GOLD
- 1 tsk bagepulver
- 3 tsk brunkagekrydderi mix (jeg købte det i Brugsen)
- 1 lille tsk fiberhusk
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille kasserolle ved lav varme, tilsæt sukrin GOLD og fibersirup GOLD. Varm blandingen op til det begynder at koge.
- Tag kasserollen af varmen, og tilsæt de hakkede mandler.
- Find en lille skål frem, og bland mandelmel, fiberhusk, bagepulver og krydderiblandingen sammen.
- Derefter tilsættes blandingen fra kasserollen.
- Når dejen er rørt godt sammen, formes den til en 5-6cm tyk pølse og rulles ind i plastfolie.
- Kom rullen i fryseren i mindst 2-3 timer.
- Når du skal bage brunkagerne tænder du ovnen på 160 grader varmluft.
- Derefter skære du rullen i skiver, så du får 20 småkager.
- Bag kagerne i 6-8 minutter ved 160 grader varmluft.
- Når kagerne er blevet kolde, er de dejligt sprøde og helt perfekt, fuldstændigt som alm brunkager.
Køkken noter
Tip! Dejen kan sagtens opbevares i fryseren, så er det nemt lige at lave nybagte sukkerfri og glutenfri brunkager når der kommer gæster.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.
Sense håndfuldsfordeling af sukkerfri og glutenfri brunkager
Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 3: fedtreduceret mandelmel.
Hf 4: intet.
Fedt: Mandler, smør
Smagsgiver / Gratis: fibersirup GOLD, sukring GOLD, bagepulver, brunkagekrydderi, fiberhusk.
Jeg tæller 1 brunkage som 1 spsk fedt.