Sprød pizza med squash og feta

by Maria Silje-
sproed-pizza-squash-feta

Forleden dag, så jeg et billed af en pizza med tomatsovs og gul squash, med det samme vidste jeg, at jeg måtte prøve at lave en pizza med squash og feta.

Jeg har tidligere fået en pizza med cremefraiche istedet for tomatsovs, og nuij hvor hvor det lækkert. Derfor blev jeg inspireret til at lave en pizza med fetacreme og squash, da squash i sig selv, ikke har så meget smag. For at overbevise drømmemanden valgte jeg også at komme lidt bacon på, og det var vist et ret fornuftigt træk. Resultatet blev, at han var vild med den. Ligeså var jeg selv.

Jeg vil anbefale dig at prøve denne pizza, hvis du vil udfordre smagsløgene, og godt kan lide smagen af feta, for den kommer man altså ikke helt uden om .. Velbekomme!

Pizza med squash og feta, 2 personer

Pizzabund:
200 g hvedemel
50 g grahamsmel
1 1/4 dl vand
15 g gær
1 tsk sukker
et drys salt

Fyld:
1 squash
150 g fetaost, jeg bruger puck ost (det er vigtigt det er en blok, og ikke salat ost i tern, da den skal være cremet)
2 spsk skyr
4 skiver bacon
Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Pizzabund:
Opløs gæren i vandet, og rør salt, sukker og mel i, lidt ad gangen. Jeg bruger en røremaskine til at ælte dejen sammen, det synes jeg er nemmest. Hvis du gør det med håndkræft, så husk at ælte dejen rigtig godt.
Lad dejen hæve under et rent viskestykke, i 30 minutter.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir, til den fylder en hel bageplade. Jeg kan godt lide når bunden er tynd, og det bliver den, når du ruller den så stor.

 

Fyld:
Rør feta og skyr sammen, til det er en blød fetacreme.
Fordel cremen oven på pizzabunden.

Skær squashen i tynde skiver, og læg skiverne helt tæt oven på fatecremen.
Skær baconskiverne i mindre stykker, fordel også dem på pizzaen.

Til sidst drysser du med salt og peber.

Bag pizzaen i ovnen ved 230 grader, i ca. 12-15 minutter.

 

Hvis du vil have mere pizzainspiration har jeg fundet lidt her:
Knækbrødspizza
Kartoffelpizza
Blomkålspizza

 


SENSE fordeling:
Hvis du vil have en fornuftig spisekasse, bør du gemme en håndfuld 4 fra enten morgenmad eller frokost, da du får ca 2 håndfulde 4 i en halv pizza (i denne opskrift)
Dertil bør du spise 1 håndfuld grønt, fx i form af en salat og 1-3 spsk fedt, fx i form af pinjekerner, cashewnødder eller lign, oven på pizzaen.

Hf1+2: Squash
Hf3: Feta, skyr, bacon
Hf4: Pizzabund

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »