Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Sprødt rugbrød med cremet ærtepurre og rejer

Sprødt rugbrød med cremet ærtepurre og rejer

Sprødt rugbrød med cremet ærtepurre og rejer er en skøn forret, som smager dejligt at sommer.

For et stykke tid siden var der en sød læser som efterspurgte om jeg ville lave en version af en forret hun havde set, men ikke havde nogen opskrift på. Selvfølgelig ville jeg det.
I er altid velkomne, til at foreslå nogle retter, som jeg skal lave, og lægge på bloggen.

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og jeg har generelt rigtig svært ved at følge en opskrift slavisk, da jeg altid lige får en eller anden god idé.

Jeg synes at denne anretning med sprødt rugbrød, cremet ærtepurre og rejer, egner sig rigtig godt som forret, eller som en let frokost eller aftensmad på en lun sommerdag. Den er frisk, cremet, sprød og så smager den virkelig af sommer.

 

Få opskriften på rugbrød med cremet ærtepurre og rejer her:
Reklamelinks er markeret med*
Sprødt rugbrød med cremet ærtepurre og rejer

Sprødt rugbrød med cremet ærtepurre og rejer

3.82 fra 16 stemmer

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • 1 1/2 dl salt
  • 2 spsk salt
  • 1 dl små rejer i lage
  • 2 spsk frisk finthakket dild
  • 2 spsk frisk finthakket purløg
  • citronsaft
  • lidt olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Find en udstikker, gerne rund, og så stor, at du udnytter størrelsen på rugbrødet. Alternativt, kan du bruge et glas.
  • Udstik 2 runde stykker brød, én på hver skive rugbrød.
  • Steg dem i en smule olie og salt på en varm pande, så de bliver sprøde.
  • Brug din udstikker som form, eller lav din egen form af 2 stykker kageplast og lidt tape.
  • Hvis du laver din egen form, former du kageplast rundt om det stegte rugbrød, sådan at størrelsen er den samme, som rugbrødet, og holder formen sammen med lidt tape.
  • Hvis du bruger en udstikker som form, lægger du blot rugbrødet, ned i formen.
  • Kod ærterne i 10 minutter, hæld alt vandet fra, og purrér ærterne med en stavblender, tilføj flødeost og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Fordel ærtepurré’en i de to forme og sæt i køleksabet, til de er helt kolde.
  • Vend rejerne med finthakket purløg og finthakket dild, og fordel dem oven på ærtepurré’en.
  • Fjern formen og server.

Køkken noter

Tip! de kan sagtens laves dagen i forvejen.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af rugbrød med cremet ærtepurre og rejer

Hf 1+2: ærter.
Hf 3: rejer.
Hf 4: rugbrød.
Fedt: flødeost, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: dild, purløg, citronsaft.

Du kan fint spise begge to, det svare ca til 1 stor håndfuld grønt (hf1+2), 1 håndfuld protein (hf3), 1 håndfud stivelse (hf4) og 3 spsk fedt. Så kan du tilføje 1 håndfuld ekstra grønt (hf1+2) og du har et fuldt sense måltid.

Eller du kan (som jeg har beregnet i opskriften) spise én, og så har du altså stadig 1/2 hf grønt, 1/2 hf protein, 1/2 hf stivelse samt 1 1/2 spsk fedt.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Fisk og skaldyr, Forår, Sense opskrifter, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
græsk fladbrød med græsk salat
Græske fladbrød
Kylling i estragonsovs
Kylling i estragonsovs
bøf stroganoff
Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål
Ramsløgpesto
Ramsløgpesto
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu