Rødkålssalat med peanutdressing

roedkaalssalat-med-peanutdressing

En fyldig og cremet rødkålssalat med broccoli, syrlige appelsiner, søde tørrede tranebær, sprøde mandelflager og en virkelig lækker peanutdressing.

Nyt år, ny start

Jeg håber at du er kommet godt ind i det nye år. Måske er du lige som størstedelen af danmarks befolkning gået igang med en sundere livsstil, med træning, sund mad og nul sukker. Måske fortsætter du hvor du slap før jul?

Jeg fortsætter hvor jeg slap, for jeg må erkende at jeg virkelig trænger til gode grøntsager, skønne saftige salater og træning. Jeg har helt og aldeles holdt juleferie, måske lidt for længe, men alt andet lige er det jo aldrig for sent at komme op på hesten igen. Så på mandag er det igen afsted til træning. Det bliver så godt, når jeg kan mærke den ekstra energi jeg får om et par uger.

Flere salater i min mave, betyder også flere salater her på bloggen. Det er win win, og jeg håber at du finder inspiration i nogle af de opskrifter jeg kommer til at dele i fremtiden, og selvfølgelig, i alle dem som allerede er at finde herinde.

Til sidst vil jeg ønske dig en rigtig god aften, og sige tusind tak for at du har lyst til at følge med, bruge mine opskrifter og gøre det muligt for mig, at lave det jeg elsker. Tak!

Rødkålssalat med peanutdressing

Få opskriften på rødkålssalat med peanutdressing her:

5 fra 4 stemmer
Rødkålssalat med peanutdressing
Tilb. tid
15 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 stk broccoli
  • 400 g rødkål (Det svarer cirka til et halvt lille rødkål)
  • 2 stk appelsiner
  • 4 spsk mandelflager (Du kan også bruge almindelige mandler du selv hakker groft)
  • 2 spsk tørrede tranebær
Dressing
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 stk appelsin (saften herfra)
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Fyld en mellemstor gryde med vand, og bring vandet i kog.

  2. Skyld broccolien og rødkålen grundigt.

  3. Når vandet koger, kommes broccolien deri. Lad det ligge i cirka 3 minutter. Dyp broccolien i en skål med koldt vand, og læg det på et rent og tørt viskestykke og lad det tørre.

  4. Snit rødkålen så tyndt du kan. Jeg bruger et mandolinjern, det giver mulighed for at snitte rødkålen endnu tyndere end jeg selv kan med en kniv.

  5. Del broccolien i mindre buketter. Brug også stokken, skær det yderste hårde lag væk. Resten af stokken skæres i små tern.

  6. Tag to appelsiner, skær top og bund af. Skær også skralden af siderne, så du får alt det hvide med af. Skær derefter appelsinerne i tern.

Dressing
  1. Rør peanutbutter, citronsaft, saften fra en appelsin, salt og peber sammen.

  2. Vend dressingen sammen med rødkål, broccoli, appelsin, tranebær og mandler.

Sense håndfuldsfordeling af rødkålssalat med peanutdressing

Tager du 2 håndfulde salat, er du rigtig godt og fornuftigt dækket ind på grønsager- og frugt (hf 1+2), du får også en lille smule stivelse som jeg ville tælle som en kvart håndfuld stivelse (hf 4) og til sidst får du 1 1/2 spsk fedt.

Det betyder at du selv bør supplere med en håndfuld protein (hf 3), 3/4 håndfuld stivelse (hf 4) og 1 1/2 spsk. fedt, for at få en fuld spisekasse.

Hf 1+2: broccoli, rødkål, appelsin.
Hf 3: intet.
Hf 4: tørrede tranebær.
Fedt: peanutbutter, mandelflager.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, salt, peber.

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om
xanax