Rødbede fladbrød

by Maria Silje-
roedbede-fladbroed

//Affiliate

Rødbede fladbrød har en virkelig smuk farve, smager sindsygt godt, og har mange anvendelsesmuligheder.
Du kan. fx bruge det til toast, sandwich eller borde dem som burgerboller.

Opskrift, 12 skiver:

1/2 blomkål
1 stor rødbede (eller 2 mellem str)
4 æg
1 spsk fiberHUSK – den gule
6 spsk fedtreduceret sesammel (kan evt erstattes lige over med fedtreduceret mandelmel.)
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk trocomare urtesalt (kan erstattes af alm salt)

 

Fremgangsmåde:

Start med at skyl dit blomkåli grundigt, så du sikre dig at der ikke er noget jord på. 
Del blomkålet i buketter, og skær stokken i mindre stykker. 
Kom alt blomkålet i en foodprocessor og blend det, til det er helt fint, kom det over i en skål.
Skræl rødbeden og riv den på den fine side af rivejernet, kom det over i skålen til blomkålet.

Tilføj æg, sesammel, fiberHUSK/loppefrøskaller, bagepulver og urtesalt, rør det godt sammen. 
Lad dejen stå og hvile i ca. 15 minutter.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Fordel rødbededejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den har en pæn gylden overflade.

Tag det ud af ovnen, og skær med en pizzaskære, sådan at du har 12 lige store stykker, på størrelse med en skive toastbrød.


SENSE fordeling:
Hf1+2: blomkål og rødbede
Hf3: æg og fedtreduceret sesammel
Hf4: intet
Fedt: intet
Smagsgiver/Gratis: fiberHUSK, bagepulver og salt


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

1 Comment

  1. Sandwich med æg og rejer - Maria Silje

    […] skiver af dette rødbede fladbrød 1 æg 3 spsk rejer 1 spsk mayonaise 1/4 avocado 1 lille håndfuld frisk spinat 2 cherrytomater 1 […]

    10 . feb . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »