
Den bedste og nemmeste ramsløgpesto. Den er lækker, og jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke har været vild med den. Jeg serverer den så ofte jeg kan slippe afsted med det, og bruger den blandt andet i min yndlings kartoffelsalat.
Normalt foretrækker jeg pesto af soltørrede tomater, eller persillepesto, fordi at jeg ikke er så stor fan af smagen af parmesan.
Jeg laver derfor altid min ramsløgpesto uden ost, du kan dog sagtens tilføje det, hvis du foretrækker det. Spis pestoen til alt og på alt! Prøv den, og lav endelig rigeligt, for jeg lover dig, at når du først er gået igang med at bruge den i forskellige retter, så fortryder du at du ikke lavede så du havde til hele året.


Ramsløgpesto
Ingredienser
- 2 dl vindruekerneolie
- 1 dl solsikkekerner*
- 25 – 30 blade ramsløg
- 1 spsk citronsaft
- 1 – 1,5 tsk salt
Tilberedelse
- Sørg for at ramsløgene er vasket grundigt og dup dem af på et viskestykke.
- Læg alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og blend det til en lind masse.
Køkkenudstyr
Noter
Sense håndfuldsfordeling af ramsløgpesto
Hf 1+2: ramsløg.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: vindruekerneolie, solsikkekerner.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, salt.
Hvor meget ramsløgpesto kan du spise?
Pesto er en rigtig god, og smagfuld fedtkilde. Det er nemt at tælle både den hjemmelavede- og den færdig købte peso. I følge sense principperne tælles pesto nemlig som fedt, og det betyder at du med god samvittighed kan tælle den med i dine 1-3 spiseskefulde fedt til hver spisekasse.
Du skal dog huske at varieret dine fedtkilder, da nogle er mere kalorietætte end andre, og varierer du fedtkilderne vil du dermed ramme et fornuftigt fedtindtag hen over dagen.
Hvad kan du spise ved siden af?
Ved siden af din ramsløgpesto har du alle fire håndfulde til rådighed.