Rør den bløde smør, æg, kanel, bagepulver og salt sammen. Det kan være en fordel af røre dejen på en røremaskine, da den bliver ret fast.
Rør hvedemel og perfect fit sammen, inden du tølføjer det til de våde ingredienser. Rør det efter efter godt sammen, til en ensartet masse.
Tilføjt de tørrede tranebær og havregryn. Rør dejen til tranebær og havregryn er godt fordelt.
Del småkagedejen i 58 små kugler, af cirka 9 gram stykket. Giv kuglen et tryk med hånroden og fordel dem på enbageplader beklædt med bagepapir.
Bag havregrynssmåkagerne ved 170 grader varmluft i 9-10 minutter. Da ovne er forskellige, anbefaler jeg at du holder øje med dem undervejs.
Lad småkagerne køle af på en rist til at er helt sprøde. Herefter kan de opbevares i en lufttæt beholder ganske lang tid. Hvis de da altså ikke bliver spist på et par dage, som mine gjorde.