1dlfriskbælgede ærter((De kan erstattes af grønne asparges))
250gjordbær
1håndfuldpersille
150gsmå mozzarellakugler
80gserrano skinke
Vinaigrette
2tskhonning
2spskhvidvinseddike
1tskcitronsaft
6spskolivenolie
salt og peber
Tilberedelse
Skyl salat, grøntsager og jordbær. Lad salaten ligge og tørre på et rent viskestykke, og dup grøntsager og jordbær tør med et rent viskestykke.
Fordel serano skinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen, til det er sprødt. ca 5-8 minutter ved 200 grader varmluft.
Skær agurken over på langs, og fjern kernerne (den bløde midte) med en teske. Skær derefter agurken i skiver.
Skær peberfrugten i 1 cm brede strimler, fra toppen mod bunden.
Befri ærterne fra deres bælg.
Halvér jordbærerne.
Del hovedsalaten, ved at rive den fra hinanden i den ønskede størrelse.
Bland salaten med peberfrugt, ærter, jordbær, mozzarellakugler, vinaigrette og persille.
Anret salaten i en skål eller på et fad, bræk serano skinken i mindre stykker og fordel den oven på salaten.
Vinaigrette
Kom honning, hvidvinseddike og citronsaft i en lille skål og pisk det med en elpisker, imens du tilsætter olivenolie. Det giver en tyk, luftig og cremet vinaigrette.
Smag til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og server den færdige carpaccio salat.