3spskfibersirup gold *((det kan erstattes af kokossirup eller agavesirup))
1tskstødt kanel
1knspvaniljepulver((jeg bruger Urtekrams vaniljepulver, da det er ren vanilje))
1knspsalt
Tilberedelse
Læg dadlerne i blød i kokosmælken i en time.
Når de har ligget i blød, kommes alle ingredienserne i en food processor, og blendes til en helt glat masse.
Har du svært ved at få den helt glat, kan du efterfølgende hælde den op i en finmasket si, og trykke din dadelkaramel igennem med en ske. Sørg for at røre lidt rundt i si'en engang imellem, og fortsæt til det kun er de små 'klumper' der er tilbage i sien.
Din dadelkaramel er nu helt glat, og klar til er blive spist.
Spis den på grød, skyr, yoghurt, pandekager, til æblebåde, på din chiagrød osv. Jeg bruger den gerne alle de steder jeg kan komme til det.
Opbevar det på køl, hvor der kan holde 1-2 uger, hvis du altså ikke når at spise det inden.
Noter
Fordeling i sense:Dadler har et højt indhold af naturligt sukker, fordi det er en tørret frugt. derfor går der ca 3 alm dadler til én hf4. Jeg bruger gerne en god spiseske fuld af denne dadelkarmel, som 1/2 hf4 og 1 spsk fedt. Det giver mening for mig.Hf3: dadler Fedt: fuldfed kokosmælk, kokosolie Smagsgiver: fibersirup gold, stødt kanel, vaniljepulver, salt