Bland græsk yoghurt, garam masala grydderi, sød paprika, stødt spidskommen, cayennepeber og presset hvidløg, til en marinade.
Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Bland kyllingen med marinaden i en pose og lad det trække i køleskabet i 3-8 timer. Det mørner kødet samtidig med at det giver kødet rigtig god smag.
Skyld og skræl gulerødderne og den søde kartoffel, og skær begge dele i mundrette stykker.
Når kyllingen har hvilet i marinaden, i mindst 3 timer, steges den sammen med marinaden, i en gryde med 2 spsk smør, ved lav varme. Pas på med at give det for høj varme, da der er større risiko for at sovsen vil skille pga yoghurten.
Kom gulerødder og sød kartoffel i gryden med kylling og marinade og brun det let af.
Tilsæt hakkede tomater og piskefløde. Lad retten simre ved meget svag varme i 20-25 minutter, til gulerødder og sød kartoffel er møre, kyllingen må dog ikke blive tør.
Smag sovsen til med salt og peber.
Server den færdige butter chicken med fuldkornsris, indisk pandebrød eller naanbrød, frisk persille og usaltede cashewnødder.
Velbekomme!
Noter
OBS! Kalorierne er regnet UDEN ris og diverse tilbehør.