En cremet hjemmelavet tomatsuppe med pasta, er blandt de mest populære supper, og dét forstår jeg godt. En god tomatsuppe er nemlig mild, lækker og så er den både børne- og voksenvenlig. Og det er lige netop sådan en tomatsuppe opskrift du får her.
Skyl peberfrugterne og fjern stilk og kernehus. Skær peberfrugterne i mindre stykker.
Kom en spiseksefuld olie i en gryde, og varm det op. Brun løg og hvidløg godt af. Det må gerne få noget farve.
Tilføj peberfrugt i gryden og brun peberfrugten godt af. Når løg og peberfrugt brunes af i gryden får det mere sødme og smag frem.
Tilføj indholdet fra to dåser hakkede tomater, 50 gram koncentreret tomatpuré, timian, 2 dl vand, 1 grøntsagsbuillon terning og 2 dl madlavningsfløde 15%. Bring det hele i kog og lad det simre 10 minutters tid under låg.
Imens suppen koger, koges pastaen efter anvisningen på pakken.
Kom suppen i en blender, eller blend med en stavblender til du har en helt cremet og ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.
Anret tomatsuppen i 4 skåle, top med kogt pasta og friskkværnet peber.
Noter
Denne suppe er fryseegnet.
Tilføj også gerne røde linser til suppen og lad dem koge med så de også bliver blendet og cremer suppen. Det giver et højere proteinindhold i tomatsuppen.