Om

Hejsa, mit navn er Maria Silje og det er mig, som gemmer mig bag bloggen.
Jeg er 25 år gammel, og er bosat i Skovlunde sammen med min mand Emil.

Jeg har en baggrund som frisør og salgsassistent i mode- og detailbranchen, men jeg har altid haft en kæmpe stor passion for madlavning, opskriftudvikling og fotografering.

I November 2014 startede jeg derfor mariasilje.dk
Jeg havde en drøm om, at inspirere til at gå oftere i
køkkenet og lave simpel, nem, sund og smagfuld mad.

Jeg har siden delt et hav af opskrifter, på alt lige fra morgenmad til aftensmad og desserter.
Opskrifter både i den sunde- og i den mere syndige ende, der dog alle har det til fælles, at de er gennemtestet, og tilpasset, så jeg synes at de bliver bedst mulige.
Jeg sætter nemlig en ære i at lave velsmagende og smuk mad. og jeg elsker at forevige mine kreative udfoldelser via billeder og tekst på min blog og instagram.

Jeg er rigtig glad for at du har lyst til at læse med, og jeg glæder mig til at inspirere dig en helt masse.

Kram Maria Silje

Lær mig endnu bedre at kende

3 ting jeg altid har i mit køleskab?

Æg
Grønne grøntsager
Surdej

3 ting jeg aldrig har i mit køleskab?

Skimmelost
Lam
Gedeost

Hvor kommer min madinteresse fra?

Min madinteresse kommer uden tvivl fra min mor og min morfar. Som barn var jeg ofte med i køkkenet, og havde maddage lige så ofte jeg havde lyst.
Min mor kunne ringe hjem, og bede mig lave en pizzadej, så den var klar når hun var hjemme fra arbejde. Der var jeg måske 9-10 år gammel.
Jeg nyder stadig at, eksperimenterer med lækre retter, når jeg besøger hende.

Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos mig?

Jeg synes vi er ret gode til ikke at smide ret meget mad ud, men jeg tror 4 ud af 5 gange, ender vi med at smide en rest rugbrød ud, selvom vi køber de små pakker. Det når vi simpelthen bare ikke at spise.

Hvad er min livret?

Min livret må vist uden tvivl være hakkebøffer. Det kunne jeg spise til alle døgnets måltider. Både varme og kolde, og med lige det tilbehør det skulle være.

Hvor finder jeg inspiration, når jeg skal lave mad?

Jeg finder ofte inspiration på instagram og pinterest. Der er altid en masse spændende retter at lade sig inspirere af.
Jeg finder også ofte inspiration hos mine dygtige blogkollegaer.
Men man skal altså bestemt heller ikke kimse af gode kogebøger, min samling bliver større og større, og jeg elsker at dykke ned i dem og lade mig inspirere.

Hvor tager jeg hen, når jeg skal ud og spise?

Jeg kan ret godt lide at tage ud og spise sushi, der er det oftest Nano sushi i Søborg eller Great sushi i ballerup.
Derud over er jeg ret glad for at spise hos Madhus24 i Dyssegård og Wulff & Konstali i Hellerup.

1 ingrediens jeg IKKE kan undvære i madlavningen?

Det må være blomkål. Jeg kan naturligvis godt undvære blomkål i flere retter, men det er bare den perfekte grøntsag til de fleste retter. Blomkål kan SÅ meget mere end af blive skamkogt.

Den perfekte 3 retters menu?

Til forret, sprødstegt rugbrød med ærtepurre, rejer og urter.
Til hovedret, et stykke lækkert fisk, med en fyldig salat og nye kartofler vendt med smør og dild.
Til dessert, en lækker chokoladefondant.

Translate »