Lakserillette med kapers og purløg

lakserillette-med-kapers-og-purloeg

Lakserillette er virkelig lækkert, både til morgenmaden, brunchbordet, madpakken og den nemme aftensmad. Det fungerer også rigtig godt til påske- og julefrokost, sammen med alle de andre skønne retter.

Jeg har altid været særligt glad for røget laks, både den varmrøgede og den koldrøgede. Jeg er da heller ikke forbi et røgeri, uden at købe et stykke varmrøget laks med hjem, så kan jeg nemlig lave lakserillette. Mmmh.

Her giver jeg min yndlings opskrift på den lækre rillette.

Laksesalat-med-kapers-og-purloeg

Laksesalat-med-kapers-og-purloeg

4.41 fra 5 stemmer
lakserillette-med-kapers-og-purloeg
Lakserillette med kapers og purløg
Ingredienser
 • 250 g varmrøget laks (mit er købt hos fiskehandleren, da det er mere saftigt)
 • 1 dl græsk yoghurt 2% (Fra Thise)
 • 1 fed hvidløg
 • 1/2 spsk citronsaft
 • 5 spsk kapers
 • 1/2 bundt purløg
 • salt og peber
Sådan gør du
 1. Fjern skindet fra laksen. Kom derefter laksen op i en skål og del den med en gaffel. Grunden til at jeg bruger en gaffel, og ikke en ske, er at jeg ønsker, en finere konsistens.


 2. I skålen med laks kommes græsk yoghurt, presset hvidløg, hakkede kapers, fint hakket purløg og citronsaft.


 3. Smag til sidst til, med salt, peber og evt mere citronsaft.


 4. Server lakserilette sammen med noget godt knækbrød, salat og purløg. Brug det inde i en sandwich, eller til en lækker grøn salat.

  Velbekomme!

Fordeling i Sense:

Du kan spise 1/2 portion, så er du dækket ind i hf3.

Hf1+2: kapers, purløg
Hf3: varmrøget laks
Mælk: græsk yoghurt 2%
Smagsgiver: hvidløg,

Laksesalat-med-kapers-og-purloeg


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om