Kartoffelpizza

by Maria Silje-
kartoffelpizza

Når jeg laver hjemmelavet pizza, er den her kartoffelpizza helt klart en af favoritterne.
Den smager særligt godt på en lun sommeraften.

Jeg kommer altid i den skønneste sommerstemning når jeg spiser den, mums!

 

Kartoffelpizza, 4 personer:

Dej:
1 3/4 dl vand
10 g gær
1/2 tsk groft salt
1 tsk olivenolie
75 g grahamsmel
225 g hvedemel

Fyld:
5-6 store kartofler
1 glas tomatsovs
2 peberfrugter
1 tomat
1 løg
1 pose pinjekerner
frisk basilikum

 

Fremgangsmåde:

Dej:
Hæld vandet i en skål og rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, olie og grahamsmel, rør dejen godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen imens du røre dejen godt og grundigt (jeg bruger en røremaskine)
Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca 30 minutter.

Pizza:
Rul pizzadejen ud, til den er ca. 1/2 cm tyk.
Fordel tomatsovsen på bunden.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, jo tyndere jo bedre. Fordel skiverne oven på tomatsovsen, så de lige lapper oven på hinanden.
Skær peberfrugt og løg i skiver og fordel oven på kartoflerne.
Hvis du er til varme tomater, skærest tomaten i skiver og fordelen oven pizzaen.

Bag nu pizzaen ca 15 minutter ved 220 grader varmluft.

Imens pizzaen bager, rister du pinjekernerne og hakker den friske basilikum.
Fordel pinjekerner og basilikum på pizzaen lige inden servering.

 


SENSE fordeling:

Hf1+2: Tomatsovs, Peberfrugt, Tomat, Løg, Basilikum
Hf3: Intet
Hf4: Grahamsmel, Hvedemel, Kartofler
Fedt: Olie, Pinjekerner
Smagsgiver / Gratis: Gær, Salt


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »