Julesmåkager med appelsin og kanel

julesmaakager-med-appelsin-og-kanel

Hvert år samles vi i min familie, og bager et hav at lækre julesmåkager. Vi alle medbringer dej til en småkagevariant, og så går den store julebagedag ellers igang. Det er simpelthen bare så hyggeligt, og en af de juletraditioner, som jeg glæder mig mest til, år efter år.

I år blev mit bidrag disse skønne julesmåkager med appelsin og kanel, som i den grad har smag af jul. Det er næsten blevet tradition, at jeg afprøver en ny idé, hver år. Imens min familie kører sikkert, med de aller bedste brunkager, jødekager, vaniljekager med glasur og kokos, og så selvfølgelig et par af min morfars gamle opskrifter, som har fulgt familien i flere generationer efterhånden. 

Hvilke småkager laver i altid til jul?

Julesmåkager med appelsin og kanel
Julesmåkager med appelsin og kanel
5 fra 3 stemmer
Julesmåkager med appelsin og kanel
Julesmåkager med appelsin og kanel
Antal: 90 stk
Ingredienser
 • 300 g hvedemel
 • 150 g flormelis
 • 300 g koldt smør
 • 1 æg
 • 3 økologiske appelsiner (kun skallen, finrevet)
 • 1 tsk stødt kanel
 • 1 knsp flagesalt
Sådan gør du
 1. Bland mel, flormelis, kanel, salt og appelsinskal i den skål, du vil lave dejen i. Jeg rører altid min dej på min røremaskine, men med tålmodighed og gode muller, kan du sagtens lave den i hånden. 

 2. Skær smøren i små stykker, og ælt den sammen med melblandingen, lidt ad gangen.

 3. Når alt smøren er æltet sammen med melblandingen til en jævn dej, æltes ægget også ind i dejen.

 4. Rul dejen i 3 ruller, ca 15 cm lange.

 5. Læg dejen i fryseren, i mindst 1 time, gerne natten over.

 6. Når rullerne er helt gennemkolde og hårde, skæres de i 1/2 cm tykke skiver, og fordeles på en bageplade med bagepapir.

 7. Bag julesmåkagerne ca 7-8 minutter ved 200 grader, alm ovn.

 8. Lad småkagerne køle af, inden de pakkes i kagedåser.

Sense håndfuldsfordeling af julesmåkager med appelsin og kanel:
Som altid, er småkager, kage, og bør begrænses. Hvis du alligevel gerne vil spise nogle julesmåkager indimellem, så vil jeg anbefale, at du sparer 3 spsk fedt og 1 hf4, så er der nok plads til 5-6 små småkager.
Hf3: æg
Hf4: hvedemel
Fedt: smør
Smagsgiver: flormelis, appelsinskal, stødt kanel, flagesalt

Julesmåkager med appelsin og kanel


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om
xanax