Fuldkorns chailatte snurrer

by Maria Silje-
fuldkorns-chailatte-snurrer

Forleden dag, lavede jeg en kop chailatte, og tænkte at jeg da blev nødt til at forsøge mig med chailatte snurrer. Og lige så hurtigt som tanken kom, lige så hurtigt havde jeg sat dejen til hævning.

De blev rigtig lækre, bløde, saftige og smagte præcis, som jeg havde forestillet mig.
Jeg kom nogle i fryseren, så de er lige til at tage op og lune i mikroovnen. Mums!

 

Opskrift, 10 snegle

Dej:
75 g Smør
2 1/2 dl Mini mælk
25 g Gær
1/2 dl Sukrin
1 knsp Salt
2 1/2 dl Grov rugmel
1/2 dl Grovvalset havregryn
4 1/2 dl Hvedemel
1 tsk Vanilje pulver

Fyld:
2 breve krydret chailatte, fra fredsted the
1/2 tsk Kanel
1 spsk Sukrin Gold
50 g Smør

1 Æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Smelt smøren i en kasserolle ved lav varme. 
Tag smøren af varmen, tilsæt mælken og rør rundt. Lad gryden stå og køle lidt af, til det er lillefinger lunt.
Smulder gær i en skål, tilsæt lidt af væsken og opløs gæren.
Tilsæt resten af væsken samt sukrin, salt og vanilje. Rør det sammen til salt og sukrin er opløst.

Under omrøring tilsætts havregryn og rugmel. Jeg bruger en røremaskine, da det gør æltningen af dejen SÅ meget nemmere.
Derefter tilsættes hvedemelet lidt ad gangen, stadig under omrøring. 

Lad dejen hæve under et rent viskestykke, til den er hævet til ca dobbelt størrelse.

Imens dejen hæver laver du fyldet.
Rør smør, kanel, sukrin gold og chailatte pulver, sammen til en ensartet masse.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse ruller du den ud på et meldrysset bord. Dejen skal være ca 30 x 30 cm.
Herefter fordeles fyldet på den ene halvdel af dejen, og folder den på midten så den nu er ca 30 x 15 cm.
På den lange led, skære du ca 10 strimler.
Sno alle strimlerne, en ad gangen.
Når du skal lave snurrerne, holder du i den ene ende, imens du snoer dejen rundt om, så du danner små cirkler af dine snoede strimler.
Kom enden ind under ‘bollen’ og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Pensel snurrerne med sammenpisket æg.
Lad snurrerne efterhæve i 15 minutter.

Bag snurrerne i 10 minutter ved 200 grader varmluft

 


SENSE fordeling:
Jeg ville tælle 2 snurrer for 1 håndfuld 4.

Hf4: rugmel, havregryn, Hvedemel
Fedt: Smør
Mælk: Mini mælk
Smagsgiver / Gratis: Gær, Sukrin, Vanilje pulver, chailatte pulver, Kanel, Sukrin Gold


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »