Annonce

Flødekartofler med sød kartoffel

Flødekartofler med sød kartoffel

Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. For nyligt lavede jeg derfor flødekartofler med sød kartoffel.

Jeg forstår ikke, at jeg ikke har tænkt tanken før. Det smager jo helt vildt godt! Faktisk så godt, at min mand har bedt om at det er flødekartofler med sød kartoffel jeg laver fremover. Og jeg er faktisk enig. Det var virkelig lækkert.

Flødekartofler med sød kartoffel

Sød kartoffel istedet for almindelig kartoffel

I virkeligheden er en sød kartoffel, slet ikke en kartoffel. De er endda slet ikke i familie. Den søde kartoffel er en rodfrugt, som er sød – deraf navnet.

En sød kartoffel indeholder også færre kulhydrater og flere kostfibre end almindelige kartofler. Og vælger du den orange søde kartoffel, indeholder den beta caroten, lige som gulerødder, der gør at du har nemmere ved at blive solbrun.

Det er altså en rigtig lækker måde at få flere grøntsager i kosten, uden at man tænker over det. Jeg bruger tit den søde kartoffel i min madlavning. Eksempelvis i denne populære sweet potato lasagne og bagt, som fyld til denne lækre quinoasalat med sød kartoffel.

Jeg vil elske at høre hvordan du bruger sød kartoffel i din madlavning, så jeg kan blive inspireret til at lave endnu flere lækre retter med den skønne grøntsag.

Flødekartofler med sød kartoffel
Floedekartofler-med-soed-kartoffel-mariasilje3

Flødekartofler med sød kartoffel

5 fra 9 stemmer
Antal: 4
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 800 g sød kartoffel ((jeg brugte hvide søde kartofler, men du kan sagtens bruge de almindelige orange))
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk paprika*
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl fløde
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk mel
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skræl de søde kartofler, og skær dem i tynde skiver.
  • Fordel de sødekartofler i et fad, et lag ad gangen. Mellem hvert lag, krydres med lidt timian, paprika, presset hvidløg, salt og peber. Fortsæt til du har har brugt alle de søde kartofler.
  • Rør mel, fløde og mælk sammen. Fordel det over de søde kartofler.
  • Bag flødekartoflerne i ovnen ved 175 grader varmluft, i ca 1 time.
  • Velbekomme!
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af flødekartofler med sød kartoffel:

Hf 1+2: søde kartofler
Hf 3: intet
Hf 4: intet
Fedt: fløde
Mælkeration: mælk 3/4 dl
Smagsgiver / gratis: timian, paprika, hvidløg, mel, salt, peber

Det lyder umiddelbart af meget med 200 gram søde kartofler pr. person. Men når du laver flødekartofler med sød kartoffel, tæller de jo som grøntsager (hf 1+2) samt dine 3 spsk. fedt.
Du skal altså selv supplere med en håndfuld stivelse (hf 4). Hvis du gerne vil undgå stivelsen (hf 4) kan du istedet spise en ekstra håndfuld grøntsager (hf 1+2) til maden. Dette kan være i form af en en lækker salat.

Flødekartofler med sød kartoffel
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments