Flødekartofler med sød kartoffel

floedekartofler-med-soed-kartoffel

Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. For nyligt lavede jeg derfor flødekartofler med sød kartoffel.

Jeg forstår ikke, at jeg ikke har tænkt tanken før. Det smager jo helt vildt godt! Faktisk så godt, at min mand har bedt om at det er flødekartofler med sød kartoffel jeg laver fremover. Og jeg er faktisk enig. Det var virkelig lækkert.

Sød kartoffel istedet for almindelig kartoffel

I virkeligheden er en sød kartoffel, slet ikke en kartoffel. De er endda slet ikke i familie. Den søde kartoffel er en rodfrugt, som er sød – deraf navnet.

En sød kartoffel indeholder også færre kulhydrater og flere kostfibre end almindelige kartofler. Og vælger du den orange søde kartoffel, indeholder den beta caroten, lige som gulerødder, der gør at du har nemmere ved at blive solbrun.

Det er altså en rigtig lækker måde at få flere grøntsager i kosten, uden at man tænker over det. Jeg bruger tit den søde kartoffel i min madlavning. Eksempelvis i denne populære sweet potato lasagne og bagt, som fyld til denne lækre quinoasalat med sød kartoffel.

Jeg vil elske at høre hvordan du bruger sød kartoffel i din madlavning, så jeg kan blive inspireret til at lave endnu flere lækre retter med den skønne grøntsag.

Floedekartofler-med-soed-kartoffel-mariasilje3
5 fra 6 stemmer
Floedekartofler-med-soed-kartoffel-mariasilje3
Flødekartofler med sød kartoffel
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 10 min
 
Antal: 4
Ingredienser
 • 800 g sød kartoffel (jeg brugte hvide søde kartofler, men du kan sagtens bruge de almindelige orange)
 • 1 tsk tørret timian
 • 1 tsk paprika
 • 2 fed hvidløg
 • 2 dl fløde
 • 3 dl mælk
 • 1 spsk mel
 • salt og peber
Sådan gør du
 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

 2. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tynde skiver.

 3. Fordel de sødekartofler i et fad, et lag ad gangen. Mellem hvert lag, krydres med lidt timian, paprika, presset hvidløg, salt og peber. Fortsæt til du har har brugt alle de søde kartofler.

 4. Rør mel, fløde og mælk sammen. Fordel det over de søde kartofler.

 5. Bag flødekartoflerne i ovnen ved 175 grader varmluft, i ca 1 time.

 6. Velbekomme!

Sense håndfuldsfordeling af flødekartofler med sød kartoffel:

Det lyder umiddelbart af meget med 200 gram søde kartofler pr. person. Men når du laver flødekartofler med sød kartoffel, tæller de jo som grøntsager (hf 1+2) samt dine 3 spsk. fedt.
Du skal altså selv supplere med en håndfuld stivelse (hf 4). Hvis du gerne vil undgå stivelsen (hf 4) kan du istedet spise en ekstra håndfuld grøntsager (hf 1+2) til maden. Dette kan være i form af en en lækker salat.

Hf 1+2: søde kartofler
Hf 3: intet
Hf 4: intet
Fedt: fløde
Mælkeration: mælk 3/4 dl
Smagsgiver / gratis: timian, paprika, hvidløg, mel, salt, peber

4
Skriv en kommentar

avatar

2 Kommentartråde
2 Trådsvar
0 Følgere
 
Mest bemærkede kommentar
Mest populære kommentartråd
  Tilmeld dig  
Nyeste Ældste De fleste stemte
Underret om
Pia
Gæst
Pia

Er det piskefløde du bruger til de flødekartofler med sød kartoffel

Amalie Jyll
Gæst
Amalie Jyll

Hej Maria Silje!
Jeg vil bare sige at jeg lavede denne opskrift i går, da jeg var hos mine forældre og spise. Den var HELT FANTASTISK! Kan virkelig anbefale den til andre! Min mor og jeg spiser efter Sense-principperne og det er jo en kanon måde at få grøntsager sine grøntsager på!
Super lækker opskrift!
Jeg er i øvrigt helt vild med at du skriver sense-beregninger på alle dine opskrifter 🙂
Mange hilsner fra Amalie <3

xanax