Fennikelsalat med dild og clementiner

by Maria Silje-
fennikelsalat-med-dild-og-clementiner

Jeg kan rigtig godt lide at spise fennikelsalat sammen med et lækkert stykke fisk, fordi jeg synes det er en utroligt frisk salat.
Jeg har tilføjet sødme i form af clementiner, fordi jeg gerne stadig ville have den friske citrus smag.

Jeg håber at du bliver lige så vild med den friske fennikelsalat som jeg selv er blevet.
Velbekomme

 

Fennikelsalat med dild og clementiner til 2 personer

1 fennikel
2 clementiner
1/2 bundt frisk dild
3 spsk græskarkerner
salt

Dressing:
1 spsk olivenolie
1/2 spsk citronsaft
1/2 spsk fibersirup gold
1/2 tsk mild tabasco (den grønne) eller lidt grøn chili
salt

 

Fremgangsmåde:

Skyl din fennikel og skær den i meget tynde skiver. Jeg gør det på et mandolinjern, da det er nemmest at at lave tynde skiver sådan. Men du kan også sagtens bruge alm kniv.
Skræl clementinerne, og del dem i både.
Skyl og hak dilden.
Bland olivenolie, citronsaft, fibersirup gold, tabasco og salt til en dressing.
Risk græskarkernerne ved svag varme med til salt, til de er gyldne.

Vend fennikel, dild, clementiner, græskarkerner og dressing sammen og server salaten.

Den er rigtig lækker din et godt stykke fisk.

 


SENSE fordeling:
Hvis du spiser halvdelen af salaten får du ca 1.5-2 håndfulde 1+2 (alt efter dine hænders størrelse kan du tage 1/2 håndfuld ekstra grønt.
Du har brug hele din hf4 og fået 2 spsk fedt.

For en fuld spisekasse:
Du bør selv tilføje en håndfuld 3 samt en spsk fedt.

Hf1+2: fennikel, dild
Hf4: clementiner
Fedt: græskarkerner, olivenolie
Smagsgiver: citronsaft, fibersirup gold, tabasco


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »