Chili con carne med kylling

by Maria Silje-
chili-con-carne-med-kylling

Jeg har aldrig, helt rigtig brudt mig om chili con carne, egentlig er det lidt fjollet, for det er kun på grund af bønnerne, at jeg har holdt mig fra det.
Nu har jeg så endelig prøvet kræfter, med at lave det selv, og mums hvor smager det bare godt! Jeg blev virkelig positivt overrasket.

Du får her min version, og er du ligesom jeg, kun ved at lære at spise kidney bønner, så kan du nøjes med at komme én dåse i.

 

Opskrift, 4 personer:

2 tsk spidskommen
1 1/2 tsk kanel
2 tsk chiliflager (min favorit er den fra Santa Maria, da den ikke er så stærk, men giver en god varme)
400g hakket kylling
3 spsk finthakket soltørret tomat i lage (Jeg bruger den fra coop, den er allerede hakket, men jeg undgår at bruge lagen)
2 store løg
3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
3 dl vand
1 spsk herbamare urtebuillon 
1-2 dåser kidney bønner, stykket i koldt vand (alt efter hvor glad du er for bønner)
60g 70% mørk chokolade
salt og peber
lidt olie til stegning

Dertil
Ris
1 avocado skåret i tern
Græsk yoghurt 2% (2 spsk pr person)
Øko citron

 

Fremgangsmåde:

Varm olien i en gryde, tilføj spidskommen, kanel og chiliflager, og spidst i 30 sek. Tilføj de hakkede løg og hvidløg, og lad det stege med, til løgene er klare og gennemsigtige.
Kom hakket kylling op i gryden, og brun kødet.

Derefter hælder du de hakkede tomater, soltørrede tomater, vand og bouillon i gryden, og lader det stå og simre i 20-25 minutter.

Kom de skyllede kidney bønner og chokoladen i gryden. Smag til med salt, peber og evt mere chili.
Lad det simre videre i 5 minutter.

Risene koges, efter anvisningen på posen, og server (du kan også servere blomkåls ris til, eller andre grøntsager)

Server den færdige chili con carne med ris, græsk yoghurt, avocado og citron. (evt nogle dampede grøntsager)

 


SENSE fordeling:
Du får dækket hf3, hf4, fedt og mælkedressing.
Du skal selv tilføje 1 1/2 – håndfuld grøntsager ved siden af. (fx, blomkålsris, stegte grønne bønner, broccoli eller lign.)

Hf1+2: løg, tomater
Hf3: hakket kylling, kidney bønner
Hf4: ris
Mælkedressing: græsk yoghurt
Fedt: olie, chokolade, avocado
Smagsgiver / Gratis: spidskommen, kanel, chiliflager, hvidløg, urtebuillon, citron

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »