Butter chicken med ekstra grøntsager

butterchicken-med-ekstra-groentsager2

Butterchicken-med-ekstra-groentsager1

Jeg har stadig ikke sluppet min absolutte yndlings vinterspise, gryderetter i alverdens afskygninger, selvom det i følge kalenderen skulle være forår. Samtidig har jeg fået en rigtig stor kærlighed til de indisk inspirerede retter, så hvad er mere oplagt, end en smagfuld og velduftende omgang butter chicken? Jeg giver i hvert fald mit bud på den populære indiske ret, tilføjet ekstra grøntsager.

Kig i bunden af indlægget for at finde SENSE håndfuldsfordeling på retten.

Butterchicken-med-ekstra-groentsager4

5 fra 1 stemme
Butter-chicken-med-ekstra-groentsager2
Butter chicken med ekstra grøntsager
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 500 g kyllingefilet
  • 350 g gulerødder
  • 250 g sød kartoffel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk smør
  • Salt og peber
Marinade
  • 3 dl græsk yoghurt 10% Det skal være med høj fedtprocent for at undgå at sovsen skiller
  • 4 tsk garam masala krydderi
  • 1 tsk sød paprika (Jeg bruger den fra urtekram)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knsp cayenne peber
  • 2 fed hvidløg
Tilbehør
  • Fuldkornsris
  • Indisk pandebrød eller naanbrød
  • Frisk persille
  • Usaltede cashewnødder
Sådan gør du
  1. Bland græsk yoghurt, garam masala grydderi, sød paprika, stødt spidskommen, cayennepeber og presset hvidløg, til en marinade.


  2. Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Bland kyllingen med marinaden i en pose og lad det trække i køleskabet i 3-8 timer. Det mørner kødet samtidig med at det giver kødet rigtig god smag.


  3. Skyld og skræl gulerødderne og den søde kartoffel, og skær begge dele i mundrette stykker.


  4. Når kyllingen har hvilet i marinaden, i mindst 3 timer, steges den sammen med marinaden, i en gryde med 2 spsk smør, ved lav varme. Pas på med at give det for høj varme, da der er større risiko for at sovsen vil skille pga yoghurten.


  5. Kom gulerødder og sød kartoffel i gryden med kylling og marinade og brun det let af.


  6. Tilsæt hakkede tomater og piskefløde. Lad retten simre ved meget svag varme i 20-25 minutter, til gulerødder og sød kartoffel er møre, kyllingen må dog ikke blive tør. 


  7. Smag sovsen til med salt og peber.


  8. Server den færdige butter chicken med fuldkornsris, indisk pandebrød eller naanbrød, frisk persille og usaltede cashewnødder.


  9. Velbekomme!


SENSE fordeling:

Jeg vurderer at du er fornuftigt dækket med håndfuld 1 og 2, samt 3 og 4.
Du får ekstra fedt i denne ret, så jeg ville spare 3 spsk fedt fra dagens øvrige måltider, så har du bedre plads til at få fedtet i dette måltid.

Hf1+2: gulerødder, sød kartoffel, hakkede tomater
Hf3: kyllingefilet
Hf4: Fuldkornsris, indisk pandebrød eller naanbrød
Fedt: fløde, smør, græsk yoghurt, cashewnødder
Smagsgiver: garam masala, sød paprika, stødt spidskommen, cayenne peber, hvidløg, persille


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

2 Comments

  1. Gitte

    Jeg har serveret Marias Butter chicken for familien og det var en kæmpe succes ❤️
    Tak for opskriften 🙂✨

    27 . apr . 2018
    • Maria Silje

      Hej Gitte

      Hvor er det bare dejligt at høre 😀

      Kh Maria Silje

      06 . maj . 2018

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »