Bagt grød med figner og tahin

bagt-groed-med-figner-og-tahin

bagt grød med figner og tahin

For nyligt efterspurgte jeg ideer til hvad jeg kunne bruge efterårets lækreste frugt, figen, til. Jeg blev blandt andet anbefalet at lave bagt grød med figner og tahin. Nøj det er lækkert. Original opskriften finder du her, hos grødgrisen, jeg har dog ændret i opskriften, så den passede til hvad jeg havde i køkkenet.

Jeg har altid tænkt at det ville smage af kedelig havregrød, men det smager jo rent faktisk at kage, hurra hvor er det lækkert. Jeg vil endda påstå at du kan slippe afsted med at lave dem som sundere alternativ til sukkerholdig kage, til dine gæster. Mmh.

Oveni det, er jeg blevet inspireret til at lege mere med tahin når jeg laver mad, det smager jo sindsygt godt! Og kan altså sagtens bruges til andet end falafler.

Det er bestemt ikke sidste gang at jeg har lavet bagt grød, næste gang bliver det nok til morgenmadsgæster 😉

 

Få opskriften på bagt grød med figner og tahin her:
5 fra 2 stemmer
bagt grød med figner og tahin
Bagt grød med figner og tahin
Ingredienser
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 1 tsk kanel
  • en knsp salt
  • en knsp vanilje pulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukrin gold
  • 30 g mørk chokolade
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk tahin
  • 2 friske figner
  • 10 mandler
Tilbehør:
  • 2 dl græsk yoghurt lav fedtprocent
  • 1 spsk tahin
  • 1 spsk fibersirup gold
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland havregryn, kanel, salt, vanilje, sukrin gold og bagepulver. Hak den mørke chokolade og bland det sammen med de tørre ingredienser fra før.
  3. Tilføj tahin, mælk og æg og rør det godt sammen.
  4. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
  5. Fignerne skæres i skiver, og fordeles oven på grøden, tryk dem en smule ned, så det bliver bagt ned i grøden.
  6. Hak mandlerne og fordel dem oven på grøden.
  7. Bag grøden i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
  8. Lav en tahincreme af græsk yoghurt, tahin og fibersirup gold, rør det godt sammen.
  9. Når grøden er færdigbagt, serveres den med tahincreme.

SENSE fordeling:
Du kan fint suplere med 1-2 håndfulde grøntsager (hf1-2)
1 lille håndfuld protein (hf3) da der en æg i, men det svare til at du får et kvart æg.
Du er ganske fornuftigt dækket ind med stivelse (hf4)
Du får ca 2 spsk fedt i denne opskrift, og har dermed plads til 1 spsk mere, hvis du har lyst.
Og til sidst får du ca 1 dl mælkeprodukt.

Hf3: æg
Hf4: Havregryn og figen
Fedt: mørk chokolade, tahin, mandler
Smagsgiver: Kanel, salt, vanilje pulver, bagepulver, sukrin gold, fibersirup gold
Mælk: græsk yoghurt, mælk

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

10
Skriv en kommentar

avatar

5 Kommentartråde
5 Trådsvar
0 Følgere
 
Mest bemærkede kommentar
Mest populære kommentartråd
  Tilmeld dig  
Nyeste Ældste De fleste stemte
Underret om
Dorthe Thomsen
Gæst
Dorthe Thomsen

Hej! Dine opskrifter til hvor mange personer?
Må jeg dele ud til Sense gruppe jeg følger som er tilmeldt ved en konsulent?
Du har mange spændende opskrifter.
Har ikke lige prøvet dem endnu.

Eva
Gæst
Eva

Hvad er tahin?

Eva
Gæst
Eva

Hej Maria
Tror du den kan gå som en dessert?

Inga
Gæst
Inga

Den var ubeskrivelig lækker!Må jeg spørge om jeg kan spiser 1dl skyr til? 🙂

Marie Louise
Gæst
Marie Louise

Hej 🙂 Kan man bruge almindelig sukker i stedet for sukring (hvis man ikke er på sense 🙂 )
Hvis ja, ved du så hvor meget i forhold til sukrinen?