Æbletærte – glutenfri, sukkerfri og laktosefri

aebletaerte-glutenfri-sukkerfri-og-laktosefri

Jeg elsker alle former for æblekage og æbletærte, men når jeg selv bager, vil jeg aller helst gerne bage uden gluten og uden sukker, da jeg synes at man kan lave nogle virkeligt lækre kager med masser af smag.
Den her æbletærte er anderledes og utroligt velsmagende, fordi den er uden kanel, men istedet med en snært af kokos, brun farin og citronskal.
Server den for gæsterne, og de vil hele sikkert bede om en opskrift! 😉

Opskrift: 1 tærte
120g mandelmel (Du kan sagtens selv lave mandelmel
ved at blende 120g mandler)
90g kokosolie (flydende)
90g sukrin gold
30g kokosfiber mel
2 æg
1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Skal af 1 økologisk citron
2 æbler
2 spsk abrikos marmelade

Fremgangsmåde:
Kom mandelmel, sukrin gold, kokosfiber mel, bagepulver, vanilje og citronskal i en skål, og bland det godt sammen.
Tilsæt kokosolie og æg og rør det grundigt sammen, så det er en klistret masse.
Skræl dine æbler, og fjern kernehuset, skær æblerne i tynde skiver.
Smør din tærteform, jeg har brugt en aflang form fra “Patisse”.
hæld dejen i formen, og placer æblerne som på billedet med et let tryk ned i dejen.

Tærten skal bages vad 160 grader varmluft, i ca 30 minutter.

når tærten er færdigbagt og afkølet, pensles den forsigtigt med smeltet abrikos marmelade, det giver en flot blank finish.

Nyd tærten med en god creme fraiche.


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »