Vis dit køleskab – Stella Due

by mariasilje-
vis-dit-koeleskab

I denne måneds ‘vis dit køleskab’ skal vi lære Stella Due bedre at kende.

Til dagligt blogger Stella om alt, lige fra lækker mad til kampsport, og hendes blog er uden tvivl et besøg værd.

Læs med herunder, hvor Stella deler en lækker opskrift og kommer med tips til et godt spisested.

 Hvilke 3 ting har du altid i dit køleskab?

  • Jeg har altid mælk, creme fraiche og ketchup

 

Hvilke 3 ting har du aldrig i dit køleskab?

  • Russisk salat og kapers

 

Hvilke madvare ender oftest som madspild hjemme hos dig?

  • Kæmpe kålhoved og porre

 

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

  • Facebook, Instagram, blogs og Masterchef på tv.

 

Har du en hemmelig opskrift du aldrig vil dele med nogen?

  • Nej, jeg har ingen opskrifter som er hemmelig fordi jeg arbejder ikke rigtigt med opskrifter i det hele taget.
    Når det har med mad at gøre er jeg meget visuel. Jeg elsker at se madprogrammer og får ideer fra Facebook, Instagram og blogs.
    Min mad er derfor en blanding af alt det inspiration jeg har fået gennem forskellige medier.

 

Din yndlingsopskrift:

 photo 43F77D51-FE4A-4D7B-8C5A-B0D8A87924AC_zpsrg9lv8cn.jpg
Hvis jeg skal dele min egen opskrift vil jeg helt klart anbefale denne her.
Den er nem, lækker og fuld af smag.

Dit første bid bliver en oplevelse med lyden af en crunchy bund og dine smagsløg bliver mødt af tomat, ovnbagt kartoffel og en topping af krydderi, lækker grøn pesto og den saltede feta ost. Mum’s!! Siger jeg bare.

Det er ren win-win med denne opskrift fordi du bruger gårsdagens overskuds kartofler fra aftensmaden og samtidig er det nemt og hurtigt at lave som en snack, brunch eller frokost.
De madvarer der nævnes nedenfor køber jeg i Rema1000.

Du skal bruge følgende:
– Græsk fladbrød. Du bestemmer selv om det skal være den lyse eller fuldkorn. Personligt får jeg det bedste resultat med den lyse fordi børnene kan lide den.
– Tomatpuré. Det er kun din egen hånd som bestemmer hvor meget der skal på. Jeg er ikke nærig med Tomatpuré fordi den er med til at give smag.
– Kartofler fra igår. Jeg skære kartoflerne i tynde skiver og lægger så mange på der kan. Drysser derefter med salt og pepper. Man kan med fordel bruge en lækker olie på kartoflerne også. Jeg bruger selv en smagfuld rapsolie fra Bornholm.
– Topping. Grøn pesto og græsk feta ost. Du bestemmer igen helt selv mængden. Det smager jo så godt.

Ind i ovnen på en rist.
Brug varmluft 180 grader og sæt ovnen til 15 min.
Tjek brødene efter de 15 min.
Alt efter ovntype kan de have behov for mere.

Velbekomme og nyd hver en bid.

Hvad synes du er den perfekte 3 retters menu?

  • Jeg elsker at starte med en lille appetizer, det er sjovt at drille smagsløgene med små smagsfulde modsætninger.
    Den kunne bestå af 3-4 mini anretninger med noget surt, sødt, saltet og stærkt.
  • Som hovedret vil jeg kaste mig ud i kød som man ikke får til dagligt. Fx kronhjort, antilope eller vildsvin med ovnstegte grøntsager , nogle svampe og en smagfuld sovs med stegesky fra kødet.
  • En lækker dessert tallerken for mig ville være en anretning med lækker chokolade mousse med Bailey, en hindbær sorbet og små syrlige frugter til.

For pokker, jeg sidder og bliver helt sulten ved tanken om denne menu, thii.

 

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

  • Jeg er vildt nysgerrig på mad og elsker at smage nye ting og komme nye steder hen. Derfor har jeg været alle steder i min hjemby, thii.
    For mig er det en blanding af lidenskab for mad og ekstrem nysgerrighed som vælger mine spisesteder.
    Jeg tog sammen med en veninde til Papirøen i København og oplevede et mekka at streetfood. Det var virkelig AWESOME. Jeg kunne smage på det hele og ville ønske at min mave kunne rumme mere mad den dag.

 

8 hurtige:

Ko-mælk eller Nødde-mælk

Grøntsager eller Stivelse

Animalsk eller Vegetar

Hjemmelavet mad eller Færdigkøbt mad

Sukker eller Sukkerfrit

Smoothie eller Greenie

Færdigkøbt juice eller Juice selv

Supermarked eller Specialbutikker

 

mariasilje

1 Comment

  1. Se min opskrift hos madblogger Maria Silje - Stella Due

    […] Derfor kan du se både mit køleskab, mine svar på hendes spørgsmål og selvfølgelig også min egen personlig opskrift i hendes blog indlæg – Vis dit køleskab. […]

    23 . jan . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »