Vis dit køleskab – Lullumut

by Maria Silje-
vis-dit-koeleskab-lullumut

 
 photo 5645136B-0C3B-41C9-B042-FA593F3C1BC8.jpg

Louise blogger til dagligt på Lullumut, om alt fra skønhed og mode til mad og rejser. Idag åbner hun sit køleskab, og fortæller lidt om sine madvaner, livretter og yndlings spisesteder.

Hvis du ikke allerede hender Louises blog, synes jeg at du skal gå på opdagelse i hendes hyggelige univers.

 

Hvilke 3 ting har du altid i dit køleskab?

  • Æg. Jeg elsker æg. Det er sundt, smager godt og kan varieres til uendelighed.
  • Ost. Jeg har altid en mild skiveost i mit køleskab. Den er god på rugbrød som sen aftensmad og på en morgenbolle. Jeg har også altid mozzarellaost.
  • Skummetmælk. Jeg er desværre ikke så god til at få drukket mælk men kan nu ellers ret godt lide det.

 

Hvilke 3 ting har du aldrig i dit køleskab?

  • Kærgården. Hjemme hos mig spiser vi Lätta. Bare fordi vi bedst kan lide det. Jeg køber kun Kærgården, hvis vi skal have gæster til f.eks. brunch eller frokost.
  • Økologiske råvarer. Jeg synes ikke umiddelbart, jeg kan smage forskel, og jeg kan desværre ikke nå at spise det, inden det er udløbet.
  • Skaldyr. Jeg ved ikke, om de skal opbevares i køleskabet eller i fryseren, men jeg bryder mig ikke om muslinger, øster mv. Rejer kan jeg fint spise.

 

Hvilke madvare ender oftest som madspild hjemme hos dig?

  • Det må være grøntsager og frugter. Jeg får ofte forkøbt mig, og når jeg så ender med at spise ude flere dage i træk, ja så bliver de for gamle.

 

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

  • Jeg kigger meget på Pinterest og Instagram, og så søger jeg efter opskrifter online. Gerne på madblogs.

 

Har du en hemmelig opskrift du aldrig vil dele med nogen?

  • Jeg har desværre ikke nogen hemmelig opskrift. Kan ikke komme på nogen. Men hvis du kommer forbi Lyngby Storcenter, skal de spise på pastabaren Apetit. Jeg er kommet der i 25 års tid, og de har den absolut bedste (og hemmelige) dressing.

 

Hvilken opskrift er din favorit?

  • Min mor er fra Polen, så på nogle måder er mine yndlingsretter lidt anderledes. Bl.a. er jeg helt vild me store melboller lavet af en særlig polsk mel, som koster det hvide ud af øjnene. Melbollerne er store og grove og smager fantastisk i suppe. Jeg har desværre ikke en opskrift, men jeg elsker, når min mor laver det til mig.
  • Derudover elsker jeg min mors lagkage med budding. Ja, budding. Det er lagkagebunde, budding i mellem lagene og toppet med knuste Marie kiks. Det smager fantastisk. Prøv det.

 

Hvad synes du er den perfekte 3 retters menu?

Uha, jeg elsker mad, så det er svært at svare.

  • Forretten må gerne være noget med laks. F.eks. røget laks, for jeg elsker røget laks. Bare masser af det og lidt citron og fiskerogn.
  • Hovedretten må gerne være en stor, god bøf med pommes frites eller en slags kartofler og bearnaise sauce. Altså bearnaise sauce. Jeg må lære at lave det en dag.
  • Til dessert må det meget gerne være chokolademousse eller bananasplit. Det er vist lidt firsermad, haha.

 

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

  • Åh, jeg elsker brunch, så det tager jeg gerne ud og spiser. F.eks. hos Wulff og Konstali: Læs Louises indlæg om caféen her.
  • MASH er også altid godt. Både deres brunch og deres bøffer. Love it. Jeg går nok ikke så tit ud og spiser. Det er meget i perioder. Men jeg har altid en lang liste over steder, jeg gerne vil spise.

 

8 hurtige:

Ko-mælk eller Nødde-mælk
Grøntsager eller Stivelse
Animalsk eller Vegetar
Hjemmelavet mad eller Færdigkøbt mad
Sukker eller Sukkerfrit
Smoothie eller Greenie
Færdigkøbt juice eller Juice selv
Supermarked eller Specialbutikker


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »