Vis dit køleskab – Jane Faerber / Madbanditten

by mariasilje-
vis-dit-koeleskab-jane-faerber-madbanditten

 photo 7435F806-4D29-4B45-A97C-788EC6BDFEC5.jpg
Kender du Jane Faerber? Det er jeg faktisk ret sikker på at du gør, måske ved du hvem jeg snakker om, når jeg siger madbanditten? Jane har nemlig danmarks bedste madblog hvor hun deler en masse skønne opskrifter som passer perfekt til LCHF.
Vi har nemlig fået fint besøg af Jane i denne måneds ‘Vis dit køleskab’, du kan herunder, læse lidt om hendes madvaner, tips til gode spisesteder og en lækker morgenmads opskrift.

 

Hvilke 3 ting er altid i dit køleskab?

  • Der er utroligt mange ting, der altid er i mit køleskab.
    Hvis jeg skal vælge tre, er det: 

    • Smør 
    • Fiskeolie 
    • Æg

 

Hvilke 3 ting er aldrig i dit køleskab?

  • I mit køleskab finder du aldrig:
    • Lightprodukter
    • Købedressinger
    • Sodavand/saftevand

 

Hvor kommer din madinteresse fra?

  • Jeg tror egentlig mest, den kommer fra, at jeg godt kan lide at spise god mad.
    Og næstmest, at jeg så tydeligt mærker forskel på mit velbefindende, når jeg spiser mad, der er god for mig.

 

Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos dig?

  • Jeg smider meget nødigt mad ud og gemmer selv den mindste rest.
    Til gengæld er jeg nogle gange uheldig med mine avokadoer. Hvis de bare er lidt overmodne, bruger jeg dem i smoothies eller lignende, men hvis de er helt overmodne, ryger de i skraldespanden, imens jeg bander og skælder ud.

 

Hvad er din største madoplevelse?

  • I hvert fald en spændende madoplevelse var engang, hvor min familie og jeg endte på en restaurant i Paris, hvor vi troede, vi skulle spise god bistromad men hvor det viste sig, at de i stedet serverede nyfortolkninger af fransk bistromad.
    Det var temmelig eksperimenterende mad, men som altid smager det meste mad godt, når det er veltilberedt, så selvom vi blev udfordret på råvarer og smage, havde vi en fantastisk middag der.

 

Hvad er din livret?

  • Jeg er egentlig lidt lavpraktisk, når det kommer til mad og elsker en god bøf med bearnaisesovs.

 

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

  • Tit kigger jeg faktisk i mine egne bøger – haha!
    Jamen der er bare så mange hverdagsfavoritter deri og selv hos mig ryger de ind imellem i glemmebogen.
    Ellers finder jeg inspiration i andre kogebøger, på Pinterest eller på Instagram.

 

Hvad spiste du igår?

  • I går spiste jeg avokado og æg til morgenmad, salat med rejer og mayonnaise til frokost og en indisk gryderet med blomkålsris til aften.

 

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

  • Jeg spiser ret tit hos Palæo eller hos 42Raw.
    Skal jeg ud og spise på restaurant i en særlig anledning, ender jeg tit på PatéPaté i kødbyen. De laver fænomenal god mad, synes jeg.

 

 photo C4B24BE7-D86A-4B40-9675-757CF8361531.jpg

Hvilken opskrift er din favorit?

  • En af mine favorit morgenmadsretter er spejlæg med smeltet ost. Det er lige så simpelthen som det lyder men det smager fuldstændig forrygende. Prøv det selv!

1 PERSON
2 æg
2 skiver god fuldfed ost (fx Flødehavarti)
kokosolie eller smør til stegning

Steg spejlæg på panden i smør eller kokosolie. Når de er næsten færdige, lægger du osteskiverne på og lægger et låg henover panden, så osten kan smelte.

Jeg spiser dem som regel med en halv avokado og en kop kaffe med fløde. Virkelig god start på dagen!

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »