Annonce

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og rødløg er en helt klassisk forret. Ofte serveret med salat og et stykke flute. De fleste kan lide det, og så er det samtidig utrolig nemt at lave en god tunmousse.

Der findes utroligt mange måder at lave tunmousse på, nogen med husblas andre med smør, og sådan kunne jeg blive ved. Jeg foretrækker en mousse uden smør, da jeg synes den bliver mere frisk i smagen.

Tunmousse med cremefraiche og rødløg
Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Nem tunmousse uden smør

Jeg er rigtig glad for at bruge syrnede mælkeprodukter i min tunmousse, som her i denne opskrift, hvor den er lavet med cremefraiche, eller som i denne, hvor det er en tunmousse med græsk yoghurt.

Uanset hvordan du foretrækker din tunmousse, er en ting sikker. Det er altid et hit. Både som forret, som små appetizers oven på rugbrødschip eller til frokost. Mulighederne er mange, og det er blot at slippe fantasien løs.

Ud over at være en klassiker, er det også noget af det nemmeste at lave. Det kræver altså ikke ret meget at lave, og den kan sagtens laves dagen før den skal serveres. Jeg elsker altså når gæstemad kan forberedes, det gør det så dejlig nemt.

Få opskriften på tunmousse med cremefraiche her:

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og purløg

4,41 fra 20 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Hviletid2 timer
I alt2 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 2 dåser tun (i vand)
  • 3 blade husblas*
  • 300 g creme fraiche 9%
  • 1 rødløg
  • 2 spsk finthakket purløg
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og peber

KØB HOS NEMLIG

    Tilberedelse

    • Dåserne med tun åbnes, og vandet hældes fra.
    • Læg husblas i blød i koldt vand, i ca 5 minutter.
    • Pil og hak løget fint.
    • Kom tun, creme fraiche, citronsaft, løg, purløg, salt og peber op i en skål, og rør det grundigt sammen med en gaffel
    • Tag husblassen op af vandet, klem den fri for overskydende vand og smelt den i en tykbundet gryde ved svag varme. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen, og vend derefter resten af den afkølede husblas i tunblandingen.
    • Hæld tunmoussen i en form, og stil den tildækket i køleskabet, til den har sat sig. Det tager ca 5 timer.
    • Servér tunmoussen sammen med salat og hjemmebagt flute.
    Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

    Sense håndfuldsfordeling af tunmousse med cremefraiche

    Hf 1+2: rødløg, purløg.
    Hf 3: tun.
    Hf 4: intet.
    Fedt: creme fraiche 9%
    Smagsgiver / gratis: citronsaft, salt, peber, husblas.

    Næringsindhold
    Tunmousse med cremefraiche og purløg
    Indhold per portion
    Kalorier (kcal) 134.75 Kalorier fra fedt 65
    % Dagligt indtag*
    Fedt 7.25g11%
    Kulhydrater 6.25g2%
    Fibre 0.5g2%
    Protein 14.25g29%
    * De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

    Hvor meget tunmousse kan du spise?

    Hvis du spiser en fjerdedel af denne tunmousse med cremefraiche, får du en halv håndfuld protein (hf 3) og cirka 5 spiseksefulde mælkedressing. Det er for meget mælkedressing, da du kun har 2 spiseksefulde til hver spisekasse. Du kan dog gemme mælkedressingen fra dagens øvrige spisekasser og derved går det lige op.

    Hvad bør du spise ved siden af?

    For en fornuftig spisekasse bør du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2) en halv håndfuld protein (hf 3) samt en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments