Tunmousse med græsk yoghurt

by mariasilje-
tunmousse-graesk-yoghurt

Tunmousse er altid en rigtig god gæsteforret, som falder i de flestes smag.
Den er særligt velegnet til fx nytårs aften, som er lige rundt om hjørnet.
Du kan variere den ved at tilsætte dild, kaviar eller kabers i moussen.

Opskrift: 4 personer til forret

1 dåse tun i vand
1 blad husblads
1 dl græsk yoghurt 10% (lavere fedt % kan sagtens bruges)
1 lille løg, skåret i bitte små tern
2-3 håndfulde salat (napolitana mix)
dild
1/2 tsk citronsaft
grov baguette
salt og peber

Fremgangsmåde:

Læg husbladsen i blød i koldt vand i 5-10 min
Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål.
Tilsæt græsk yoghurt og løg, og rør godt rundt i den med en gaffel, så der ikke er nogen klumper af tun.
Tag husbladsen op af vandet og smelt den forsigtigt i en gryde.
Tag gryden af varmen og tilføj citrinsaft, mens du røre grundigt med en dejskraber. Til føj til af tunmassen for at køle husbladsen og undgå klumper.
Kom husblads massen ned i skålen med tun og græsk yoghurt og rør godt sammen.
Smag til med salt og peber.

Hæld tunmoussen i en lille beholder og stil den i køleskabet i 3 timer

Anret i vandglas, ca 1/2 håndfuld salat, dernæst et ‘æg’ af tunmousse. (form ‘æggene’ med en våd spiseske) og til sidst topper du med frisk dild.

Tip! Tunmoussen kan sagtens laves dagen før.

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »