Tikka masala snegle med rugmel

by mariasilje-
tikka-masala-snegle-rugmel

// Opskriften indeholder reklamelinks

Forleden dag kom min kæreste E hjem men en pakke Tikka Masala krydderi, og jeg tænkte straks på at forsøge at lave nogle søde og spicy snegle, lidt ala kanelsnegle, men som Tikka Masala snegle.
De blev virkelig gode. 
E tog nogen med på arbejde til kollegaerne, og der var de også et hit. De er let varme i smagen uden af være stærke, virkelig lækre.

 

Opskrift, 10 snegle

Dej:
75 g Smør
2 1/2 dl Mini mælk
25 g Gær
1/2 dl Sukrin
1 knsp Salt
2 1/2 dl Grov rugmel
1/2 dl Grovvalset havregryn
4 1/2 dl Hvedemel
1 tsk Vanilje pulver

Fyld:
1 1/2 tsk Tikka Masala krydderi
1/2 tsk Kanel
3 spsk Sukrin Gold
50 g Smør

1 Æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Smelt smøret i en kasserolle ved lav varme. 
Tag smøren af varmen, tilsæt mælken og rør rundt. Lad gryden stå og køle lidt af, til det er lillefinger lunt.
Smulder gær i en skål, tilsæt lidt af væsken og opløs gæren.
Tilsæt resten af væsken samt sukrin, salt og vanilje. Rør det sammen til salt og sukrin er opløst.

Under omrøring tilsætts havregryn og rugmel. Jeg bruger en røremaskine, da det gør æltningen af dejen SÅ meget nemmere.
Derefter tilsættes hvedemelet lidt ad gangen, stadig under omrøring. 

Lad dejen hæve under et rent viskestykke, til den er hævet til ca dobbelt størrelse.

Imens dejen hæver laver du fyldet.
Rør smør, kanel, sukrin gold og tikka masala sammen til en ensartet masse.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse ruller du den ud på et meldrysset bord.
Fordel fyldet på dejen, og rul den, lige som en roulade.
Skær 10 skiver af ”rouladen” og læg sneglene på en bageplade med bagepapir. Pensl sneglene med sammenpisket æg.
Lad sneglene efterhæve i 15 minutter.

Bag sneglene i 10 minutter ved 200 grader varmluft

 


SENSE fordeling:
Jeg ville tælle 2 snegle for 1 håndfuld 4.

Hf4: rugmel, havregryn, Hvedemel
Fedt: Smør
Mælk: Mini mælk
Smagsgiver / Gratis: Gær, Sukrin, Vanilje pulver, Tikka Masala krydderi, Kanel, Sukrin Gold

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »