Sukkerfri og glutenfri brunkager

by mariasilje-
sukkerfri-glutenfri-brunkager

For mig, er brunkager noget af det, som minder mig allermest om jul. De smager helt fantastisk, og så kan de fleste lide dem.
Jeg synes bare det er synd at julesmåkager, altid skal være fyldt med både sukker og hvedemel, derfor får i en opskrift, helt uden nogen af delene, men stadig med den helt rigtige smag, af brunkager.

De er dejligt nemme at lave, og så er det en fordel at dejen kan gemmes i fryseren.

Opskrift: 20 stk

50g fedtreduceret mandelmel
15g hakkede mandler
50g rigtig smør (den som er hård når den er kold)
40g fibersirup GOLD
20g sukrin GOLD
1 tsk bagepulver
3 tsk brunkagekrydderi mix (jeg købte det i Brugsen)
1 lille tsk fiberhusk

 

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en lille kasserolle ved lav varme, tilsæt sukrin GOLD og fibersirup GOLD. Varm blandingen op til det begynder at koge.
Tag kasserollen af varmen, og tilsæt de hakkede mandler.
Find en lille skål frem, og bland mandelmel, fiberhusk, bagepulver og krydderiblandingen sammen.
Derefter tilsættes blandingen fra kasserollen.
Når dejen er rørt godt sammen, formes den til en 5-6cm tyk pølse og rulles ind i plastfolie.
Kom rullen i fryseren i mindst 2-3 timer.
Når du skal bage brunkagerne tænder du ovnen på 160 grader varmluft.
Derefter skære du rullen i skiver, så du får 20 småkager.

Bag kagerne i 6-8 minutter ved 160 grader varmluft.

Når kagerne er blevet kolde, er de dejligt sprøde og helt perfekt, fuldstændigt som alm brunkager.

Tip! Dejen kan sagtens opbevares i fryseren, så er det nemt lige at lave nybagte brunkager når der kommer gæster.

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »