sukkerfri citronfromage uden fløde

by mariasilje-
sukkerfri-citronfromage-uden-floede

Jeg kan vist roligt sige, at jeg har munden fuld af søde tænder. De tænder vil rigtig rigtig gerne have dessert, chokolade og kage. og gerne så ofte som muligt. Det er temmelig upraktisk.
Derfor er der også en helt særlig dessert, som jeg gang på gang tyer til, når min dessert trang bliver alt for stor. Jeg kan nemlig spise den som dessert, eller endda som morgenmad, hvis jeg har lyst til det. Whats not to like? 

Egentlig er citronfromage nok mest af alt en retro dessert. Som barn husker jeg, at vi altid fik det nytårsaften, og jeg ELSKEDE det. Den tradition er desværre lagt på hylden for længst, i takt med at tiden og ”dessert moden” har ændret sig. Men ikke destomindre, er jeg stadig lige så vild med den.

Her får i min version, af en betydeligt sundere og ”slankere” version af den populære citronfromage.

Opskrift: 6 personer 

6 æggehvider
6 æggeblommer
8 blade husblas
2 1/4 dl cheasy vanilje yoghurt
3 spsk Sukrin melis (kan erstattes af andet sødemiddel, fx flydende)
3 spsk Fibersirup GOLD (kan erstattes af andet sødemiddel, fx flydende)
100 g citronsaft

30 gram finthakket mørk chokolade til topping

 

Fremgangsmåde:

Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand i ca 10 minutter. 
Derefter skal husblassen vrides godt for vand, og smeltes i en lille kasserolle ved svag varme.

kom æggehviderne i en skål, sammen med sukrin melis og pisk dem helt stive, sådan at du kan vende bundet i vejret på skålen, UDEN at æggehviderne ryger ud 😉

Rør æggeblommerne sammen med yoghurt, citronsaft og fibersirup GOLD. Rør den let afkølede husblas i, imens du pisker med en elpisker.

Til sidst vender du æggehviderne sammen med massen af æggeblommer.
Du kan portionsanrette, eller hælde i en større skål og derefter i køleskab (tildækket) de skal gerne stå i 3 timers tid. og kan også stå til næste dag.

Inden servering, drysses der med hakket mørk chokolade.

 

Velbekomme!

Tip. Den kan sagtens spises som morgenmad eller snack, da den i princippet svare til æg og yoghurt.

 

SENSE fordeling: 1 portion
Hf1+2: ingen ting
Hf3: 1 æg
Hf4: ingen ting
Fedt: 1/2 spsk fedt i form af 5 gram mærk chokolade
Mælk: 0,4 dl yoghurt
Smagsgiver: Citron, Sukrin melis, Sukrin GOLD, husblas

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »