Annonce

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Nem forret med rejer og urter, på ærtepure og sprødt rugbrød, smager rigtig dejligt at sommer.

For et stykke tid siden var der en sød følger der efterspurgte om jeg ville lave en version af en nem forret, med rejer og ærter, som hun havde set, men ikke havde nogen opskrift på. Det ville jeg naturligvis gerne prøve. Jeg elsker sådanne udfordringer, da det giver mig mulighed for at være kreativ inden for nogle forudbestemte rammer.

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og jeg har generelt rigtig svært ved at følge en opskrift slavisk, da jeg altid lige får en eller anden god idé. Og opskrifter har ikke været noget vi fik udleveret, i min familie. Min morfar sagde altid ‘Man kan hvad man vil’ og hvis jeg spurgte ‘Hvor meget kommer du i?’ Svarede han hver gang ‘Passende.’ og så var det jo bare at gå igang selv.

Forret med rejer

Jeg synes, at denne forret med rejer og urter på cremet ærtepure og sprødt rugbrød, kan serveres hele året. Den bringer lidt sommerstemning ind.

Den er også virkelig oplagt til en let frokost, som en del af en tapas eller i miniudgave som små canapéer.

Er du ligeså glad for at servere rejer til forret, som jeg er, får du også opskriften på denne lækre rejecocktail med rygeost lige her. 

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Sprødt rugbrød med cremet ærtepurre og rejer

4,75 fra 4 stemmer
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • 1 ½ dl ærter (optøet fra frost)
  • 2 spsk flødeost
  • 1 dl rejer
  • 2 spsk dild (frisk, finthakket)
  • 2 spsk purløg (frisk, finthakket)
  • citronsaft
  • ½ spsk olivenolie
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Find en udstikker, gerne rund, og så stor, at du udnytter størrelsen på rugbrødet. Alternativt, kan du bruge et glas.
  • Udstik 2 runde stykker brød, én på hver skive rugbrød.
  • Steg dem i en smule olie og salt på en varm pande, så de bliver sprøde.
  • Brug din udstikker som form, eller lav din egen form af 2 stykker kageplast og lidt tape.
  • Hvis du laver din egen form, former du kageplast rundt om det stegte rugbrød, sådan at størrelsen er den samme, som rugbrødet, og holder formen sammen med lidt tape.
  • Hvis du bruger en udstikker som form, lægger du blot rugbrødet, ned i formen.
  • Kog ærterne i 10 minutter, si alt vandet fra, og purer ærterne med en stavblender, tilføj flødeost og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Fordel ærtepureen i de to forme og sæt i køleksabet, til de er helt kolde.
  • Vend rejerne med finthakket purløg og finthakket dild, og fordel dem oven på ærtepureen.
  • Fjern formen og server.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af forret med rejer

Hf 1+2: ærter.
Hf 3: rejer.
Hf 4: rugbrød.
Fedt: flødeost, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: dild, purløg, citronsaft.

Hvor meget kan du spise?

Du kan fint spise begge to, det svarer til en stor håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Eller du kan nøjes med en enkelt og tælle den som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og 1 1/2 spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplere med lidt ekstra.

Spiser du begge, kan du selv supplere med en enkelt håndfuld grøntsager (hf 1+2).

Spiser du en enkelt, kan du selv supplere med 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til 1 1/2 spiseskefulde fedt.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments