Spinatsalat med kaktusfrugt

by Maria Silje-
spinatsalat-med-kaktusfrugt

Det behøver langt fra, at være en raketvidenskab at lave en lækker, smagfuld og smuk salat og i den sammenhæng er en spinatsalat rigtig god, da spinat er smæk fuld med en pokkers masse gode vitaminer.

 

Opskrift: (Tilbehør til 4 personer)

1/2 pose frisk spinat
10 cm agurk
3 spsk granatæble kerner
1 kaktusfrugt
2 cm Puck fetaost (eller andet salatost)
2-3 spsk saltede nødder (jeg brugte en blanding fra Kims, men hvis du har mod på at lave dine egne, er den her opskrift på saltmandler suveræn.)

1 spsk olivenolie
1 spsk balsamico
et drys salt.

 

Fremgangsmåde:

Skyld spinaten grundigt i koldt vand, og lad det der efter tørre på et rent viskestykke.
Imens spinaten tørre, kan du halvere agurken på langs, og fjerne midten (det meget våde med kernerne) med en teske. der efter skære du agurken i tynde skiver.
Frigør granatæble kernerne, fra granatæblet, og kom dem i en lille beholder med låg.
Skræl kaktusfrugten, med husk handsker, da den stikker. Halvér den på langs, og sker den i skiver.
Skær to skiver af fetaosten, på 1 cm tykkelse hver, og skær dem derefter i tern.
Bland  olivenolie, balsamico og salt, i en lille skål/glas.

Find et pænt fad frem, og læg spinatbladene på fadet.
Fordel agurken oven på, der efter granatæble kernerne, kaktusfrugten, feta osten og til sidst de saltede nødder.
Server med olie/eddike dressingen ved siden af, så folk kan komme det oven på salaten, ellers vil spinaten ”klaske sammen”

 


SENSE fordeling, 1 person:
Hf1+2: Spinat og agurk
Hf3: Intet
Hf4: Granatæble og kaktusfrugt
Fedt: fetaost, saltede nødder og oliven olie
Smagsgiver/Gratis: Balsamico og salt


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »