Sesampaneret rødspætte fillet

by mariasilje-
sesampaneret-roedspaette-fillet

Sidste gang jeg var inde hos Lene Hansson så hun min kostdagbog, og syntes at det var en skøn idé at jeg havde lavet min egen rasp af spirebrød (købes i fryseboksen hos super Best) men hun havde selvfølgelig også et forslag til hvordan jeg kunne lave en lækker og samtidig sund fiskefillet. Hun foreslog mig at bruge sesam frø istedet for rasp, så det besluttede jeg at prøve af..

Det smagte HELT fantastisk, og jeg vil våge og påstå at jeg ikke kommer til at længes efter en alm fiskefillet, for det smagte VILDT godt med sesam! Det burde alle prøve, derfor får i naturligvis lige en opskrift på min lækre aftensmad.

OPSKRIFT (til 1 person):
1 rødspættefillet (jeg havde købt dem upaneret i frysedisken i superbest)
1 æg
sesam frø
1/2 spsk olivenolie
sat og peber
3 gulerødder
1/2 æble
1 spsk ristede kokosflager
1 1/2 spk creme fraise
1 tsk remoulade
karry

Fremgangsmåde:
Fisk: Pisk æget så blomme og hvide “hænger sammen” vend rødspættefilletten i ægget, og dernæst i sesam frø, tænd panden på fuld varme til den er varm, hæld olivenoliesat på panden, og skru ned når olien er varm. Læg fiskefilletten på panden og steg til den er let gylden.

Råkost: Riv gulerødderne og æblerov vendt sammen med kokosflagerne.

Remoulade dressing: Bland cremefraise, remoulade og karry.

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »