Rødbede fladbrød

by mariasilje-
roedbede-fladbroed

//Affiliate

Rødbede fladbrød har en virkelig smuk farve, smager sindsygt godt, og har mange anvendelsesmuligheder.
Du kan. fx bruge det til toast, sandwich eller borde dem som burgerboller.

Opskrift, 12 skiver:

1/2 blomkål
1 stor rødbede (eller 2 mellem str)
4 æg
1 spsk fiberHUSK – den gule
6 spsk fedtreduceret sesammel (kan evt erstattes lige over med fedtreduceret mandelmel.)
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk trocomare urtesalt (kan erstattes af alm salt)

 

Fremgangsmåde:

Start med at skyl dit blomkåli grundigt, så du sikre dig at der ikke er noget jord på. 
Del blomkålet i buketter, og skær stokken i mindre stykker. 
Kom alt blomkålet i en foodprocessor og blend det, til det er helt fint, kom det over i en skål.
Skræl rødbeden og riv den på den fine side af rivejernet, kom det over i skålen til blomkålet.

Tilføj æg, sesammel, fiberHUSK/loppefrøskaller, bagepulver og urtesalt, rør det godt sammen. 
Lad dejen stå og hvile i ca. 15 minutter.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Fordel rødbededejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den har en pæn gylden overflade.

Tag det ud af ovnen, og skær med en pizzaskære, sådan at du har 12 lige store stykker, på størrelse med en skive toastbrød.


SENSE fordeling:
Hf1+2: blomkål og rødbede
Hf3: æg og fedtreduceret sesammel
Hf4: intet
Fedt: intet
Smagsgiver/Gratis: fiberHUSK, bagepulver og salt

mariasilje

1 Comment

  1. Sandwich med æg og rejer - Maria Silje

    […] skiver af dette rødbede fladbrød 1 æg 3 spsk rejer 1 spsk mayonaise 1/4 avocado 1 lille håndfuld frisk spinat 2 cherrytomater 1 […]

    10 . feb . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »