Annonce

Quinoasalat med sød kartoffel

Smuk og farverig quinoasalat med sød kartoffel, serveret i en fin lyseblå skål

Lækker og smagfuld quinoasalat med sød kartoffel, det er en skøn salat der mætter rigtig godt, og så er den suveræn som tilbehør til fx. grillmiddagen.

Jeg er rigtig glad for quinoa, og særligt er jeg glad for at lave quinoasalater, fordi quinoa er en rigtig superfood. De små frø er blandt andet rige på protein, antioxidanter, omega-3-fedtsyrer og kostfibre.

Hvis du savner ideer til opskrifter med quinoa, vil jeg foreslå at du prøver denne quinoasalat med ristede kikærter og feta eller hvad med at kaste dig ud i en dejlig omgang vegetarfrikadeller? Snup opskriften på vegetar frikadeller med grøntsager og feta her. Du skal blot skifte bulgur ud med kogt quinoa (eller ris, hvis det er det du ligger inde med) Det vil du næppe fortryde.

Tips og tricks

  • Husk altid at skylle din quinoa inden du koger den. Det er særligt for smages skyld, da quinoafrøet er dækket af saponiner, som er et bitterstof der beskytter frøet, men som smager lidt af sæbe.
  • Quinoa har et lavere indhold af kulhydrater end fx. ris og bulgur. Desuden er det fyldt med kostfibre og protein, der giver en lang mæthed.
  • Du kan sagtens koge ekstra quinoa, og opbevare det kogt, i en lufttæt beholder på køl i 4 dages tid. Så er den klar til hverdagens lækre salater, uden at salaterne bliver slatne.
  • Har du kogt for meget quinoa, som du ikke ved hvad du skal bruge til, så kan du snilt udskifte bulgur med quinoa i de her vegetarfrikadeller.
Smuk og farverig quinoasalat med sød kartoffel, serveret i en fin lyseblå skål
Smuk og farverig quinoasalat med sød kartoffel, serveret i en fin lyseblå skål
Smuk og farverig quinoasalat med sød kartoffel, serveret i en fin lyseblå skål

Få opskriften på quinoasalat her:

Smuk og farverig quinoasalat med sød kartoffel, serveret i en fin lyseblå skål

Quinoasalat med sød kartoffel

5 fra 9 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 1 dl quinoa (det giver cirka 250 gram kogt quinoa)
  • 100 g baby spinat
  • 400 g sød kartoffel
  • ½ spsk olivenolie
  • 4 forårsløg
  • 100 g ærter ((fra frost))
  • 150 g rødt spidskål (du kan sagtens bruge almindeligt hvidt spidskål istedet)

Vinaigrette

Tilberedelse

  • Skyl den søde kartoffel, skær den i tern på ca 2×2 cm. Vend dem i olie og salt, kom dem op i et fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter (eller til de er blevet møre)
  • Skyl quinoaen og kom den i en gryde med 3 dl. vand og lidt salt. Kog den i 15 minutter. Hæld vandet fra og ladet det køle helt af.
  • Hæld ærterne op i en skål, og overhæld med kogende vand, så de kan tø op.
  • Skyl spinat, spidskål og forårsløg
    Skær spidskålen i helt tynde strimler og forårsløget i skiver.
  • Pisk alle ingredienser til vinaigretten sammen.
  • Vend det hele sammen og servér i en pæn skål.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af quinoasalat

Hf 1+2: forårsløg, frisk spinat, sød kartoffel, ærter.
Hf 3: intet.
Hf 4: quinoa.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber, agavesirup, balsamico.

Næringsindhold
Quinoasalat med sød kartoffel
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier (kcal) 266 Kalorier fra fedt 70
% Dagligt indtag*
Fedt 7.75g12%
Kulhydrater 41g14%
Fibre 5.25g22%
Sukker 6.75g8%
Protein 7.25g15%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget quinoasalat kan du spise?

Opskriften svarer til 4 portioner, du kan derfor sagtens spise en portion svarende til en fjerdedel af den færdige quinoasalat. Den portion ville jeg tælle som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og en halv spiseskefuld fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

For at ende ud med en fyldt spisekasse efter sense principperne, kan du selv supplere med en håndfuld protein (hf 3) og op til 2,5 spiseskefulde fedt.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments