Orientalsk bagt blomkål

by Maria Silje-
orientalsk-bagt-blomkaal

// Affiliate

Der findes et hav af forskellige variationer, af et bagt blomkål, men denne slår altså dem allesammen.

Jeg synes ret ofte, at folk siger at de ikke kan lide blomkål, fordi det ikke smager af noget eller bare er kedeligt. Skal vi ikke lige se at få gjort noget ved den holdning?

Hvis du vil overbevise folk om at blomkål smager virkelig godt,så prøv at servere denne variant for dem, jeg er ret sikker på at de ændre mening meget hurtigt…

Opskrift, 4 personer: 

Bagt blomkål:
1 stort blomkål
2 spsk kokosolie
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk paprika
1/2 tsk stødt gurkemeje
1/4 tsk fint salt
2 spsk pinjekerner
1/4 lille granatæble (kernerne)

Pesto:
1 stort bundt persille
2 fed hvidløg
½ tsk. spidskommen
Friskkværnet sort peber
1/4 tsk fint salt
1 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
3 spsk vand (eller mere efter behov)

Tahin sauce:
60ml tahin
1 spsk citronsaft
1 lille fed hvidløg
knivspids salt
2 tsk fibersirup GOLD
6 spsk vand (eller mere efter behov)

 

Fremgangsmåde:

 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Smelt kokosolie i en lille kasserolle, og tiltøj gurkemeje, paprika, spidskommen og salt. Rør det godt sammen, og tag kasserollen af varmen.

Fjern alle de yderste blade fra blomkålet,og vask det grundigt. Dup det tørt med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
Placér blomkålet på en bageplade beklædt med bagepapir, og brug en madpensel til at fordele kokosolie blandingen fra kasserollen. Sørg for at komme godt ind i alle revner og at pensle bunden også.
Blan blomkålet i ca 45 minutter. Hvis det har fået nok farve, inden det er færdigbagt, kan du dække blomkålet med et stykke folie.
Blomkålet er færdigt når det er mørt.

Imens blomkålet er i ovnen, laver du pestoen.
Start med at vaske persillen grundigt og kom det i en blender sammen med olie, vand, hvidløg, spidskommen, citronsaft, salt og peber. Blenddet til det er helt ensartet og glat.

Lav tahin saucen ved at blende tahin, vand, hvidløg, fibersirup, citronsaft og salt.

Risk pinjekernerne på en tør stegepande, til de er gyldne, hold øje med dem,for de brænder lynhurtigt på.

Når blomkålet er færdig bagt, tager du det ud af ovnen og placere det på et lille fad. 
Top med pesto og tahin sauce, og drys derefter med granatævlekerner og pinjekerner.

Server straks, og nyd det lækre blomkål.

Tip! Jeg spiste kyllingebryst til, og det smagte virkelig godt.

 


SENSE fordeling, 1 person:
Hf1+2: 1/4 blomkål, persille, hvidløg
Hf3: Intet
Hf4: 1 lille spsk granatæblekerner
Fedt: 1/2 spsk pinjekerner, 1/2 spsk olivenolie, 1/2 spsk kokosolie, 1 1/2 spsk tahin – Du får alle 3 spsk fedt, i denne portion
Smagsgiver/Gratis: Spidskommen, Paprika, gurkemeje, citronsaft, fibersirup GOLD


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

3 Comments

  1. Michelle Rønn Dyrmose Kristensen

    Ej, det ser super lækkert ud! Det må jeg prøve en dag! 😀

    07 . feb . 2017
    • mariasilje

      det smager også fantastisk 😀
      du må endelig vende tilbage når du har prøvet det 😀

      07 . feb . 2017
  2. Indisk kylling med ristet blomkål - Maria Silje

    […] Orientalsk bagt blomkål […]

    31 . jul . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »