Marokkansk kylling med sød kartoffel

by mariasilje-
marokkansk-kylling-med-soed-kartoffel

Jeg har en stor forkærlighed for marokkansk mad, da jeg synes det ser afsindigt lækkert ud, dufter fantastisk og selvfølgelig smager det også vidunderligt. Jeg har lavet en variant, hvor du får alle dine grøntsager uden at tænke over det.

Den er rigtig god hvis du får gæster, og gerne vil imponere, eller hvis du bare gerne vil lave super lækker hverdagsmad.
Jeg lavede den, da jeg inviterede mine forældre til middag, og der blev spidst rub og stub, men mande mmmmh og ej hvor smager det godt. Jeg tænker at det var et ret godt valg 😉

 

Opskrift, 4 personer:

1 Fritgående Sødam kylling
2 store søde kartofler
2 spsk smør
3 fed hvidløg
3 store rødløg
1 Hønsebouillon terning
4 dl vand
1 dåse hakkede tomater
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt gurkemeje
150g frisk babyspinat
100g abrikoser
6 cherrytomater

Tilbehør:
groft brød
mynte yoghurt ( 5 stængler mynte 2 dl cremefraiche 18%)

 

Fremgangsmåde:

Rens kyllingen grundigt inden i, og partér den i 8 dele. du kan finde en ganske god guide på youtube,hvis du ikke har prøvet at partere en hel kylling før.
Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker.
Fjern skalden fra løgene, og skær dem i både. Pres hvidløget.

Varm smøret i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingen. Efterhånden som den er brunet, tager du den op af gryden igen.
Brun rødløg, hvidløg,kanel og gurkemeje i et par minutter.

Kom kyllingen tilbage i gryden, sammen med hakkede tomater, vand og bouillon terning, lad det koge i ca 10 minutter.

Tilføj de søde kartofler og kog yderligere 20 minutter ved svag varme.

Hak mynten og rør den op med creme fraichen.

Skyld spinaten grundigt, skær abrikoserne i mindre stykker, del cherrytomaterne i 4 og kom det hele i gryden, og lad simre i 2 minutter.
Smag til med salt og peber, og server retten med et lækker groft brød.

 


SENSE fordeling, 1 person:
Du får alt hvad du behøver i denne ret.

Hf1+2: 1/2 sød kartoffel, 1/4 dåse hakkede tomater, 1/2 rødløg, lidt spinat, 1 1/2 cherrytomat
Hf3: Kylling
Hf4: grøft brød, abrikoser
Fedt: 1/2 spsk smør, 2 1/2 spsk cremefraiche
Smagsgiver / gratis: Hvidløg, Bouillon, Kanel, Gurkemeje, Mynte

 

 

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »