Annonce

Mandeltoppe med appelsin

Mandeltoppe med appelsin - sukkerfri kransekage konfekt med appelsin, mandler og chokolade

Vanvittigt lækre mandeltoppe med appelsin og mørk chokolade. De smager sindsygt godt, og er drøn lækre, både her i julen og som en erstatning for den traditionelle kransekage nytårsaften.

Appelsinskal og mørk chokolade er et helt perfekt makkerpar, og sammen med mandlernes marcipansmag bliver det næppe mere lækkert. Netop appelsinen gør toppene perfekt julede i smagen, og af den grund er de en fast del af julebagningen år efter år.

Mandeltoppe med appelsin - sukkerfri kransekage konfekt med appelsin, mandler og chokolade
Mandeltoppe med appelsin - sukkerfri kransekage konfekt med appelsin, mandler og chokolade

Efter jul kommer som bekendt årets sidste fest. Det er en dag som gerne må byde på alt det som lige er en tand mere lækkert, end alle årets andre dage. Vi skåler med bobler i glassene og nyder det nye år velkommen med en bid kransekage til boblerne.

De små lækre mandeltoppe minder ret meget i smag og konsistens om en helt frisklavet kransekage, naturligvis med et tvist af appelsin, og derfor er de også virkelig egnede som erstatning for kransekagen.

Find mere inspiration til julens- og nytårets søde sager her.

Mandeltoppe med appelsin - sukkerfri kransekage konfekt med appelsin, mandler og chokolade

Mandeltoppe

Disse mandeltoppe, er et hit bland julegodterne. De minder ret meget om kransekager, hvilket også gør dem gode til nytår.
4,86 fra 7 stemmer
Antal: 24 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 200 g mandler* (de skal ikke smuttes)
  • 60 g perfect fit (kan erstattes af 100g sukker eller 100g sukrin gold)
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 økologisk appelsin (skallen herfra)
  • 24 hele mandler*
  • 100 g mørk chokolade til bund

Tilberedelse

  • Blend mandlerne til fin mel, og bland Easis perfect fit.
  • Smelt smøren og rør i melblandingen.
  • Tilsæt æg og appelsin skal. Rør det godt sammen.
  • Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl, og form 24 små toppe.
  • Placér en mandel på hver top.
  • Bag i oven på 150 grader varmluft i 15 minutter.
  • Lad mandeltoppene afkøle på en bagerist.
  • Smelt chokoladen og dyp bunden af kagerne i chokoladen, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af mandeltoppe

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: intet.
Fedt: mandler, smør, mørk chokolade.
Smagsgiver / Gratis: perfect fit, appelsinskal.

Næringsindhold
Mandeltoppe
Indhold per portion (1 stk)
Kalorier (kcal) 105.5 Kalorier fra fedt 77
% Dagligt indtag*
Fedt 8.5g13%
Kulhydrater 3.5g1%
Fibre 19.75g82%
Sukker 0.37g0%
Protein 2.41g5%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange mandeltoppe kan du spise?

Jeg tæller en enkelt mandeltop som halvanden spiseskefuld fedt, og dermed er der plads til 2 mandeltoppe i én spisekasse.

En spisekasse efter sense principperne indeholder mellem 400-600 kalorier afhængigt af hvad du fylder i den, og hvor store hænder du har. Én mandeltop indeholder cirka 100 kalorier og så kan du selv regne ud, at der går 4-6 stykker til en hel spisekasse. Så er det dit valg hvad du vælger.

Find flere sense opskrifter på kage mm. her.

Hvad bør du spise ved siden af?

Lad os sige at du holder dig til det anbefalede indhold af en sense spisekasse. Du spiser to mandeltoppe og dertil kan du nu frit tilføje to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4). Du har ikke plads til mere fedt, da du har brugt det på to mandeltoppe.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
9 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments