Lun broccolisalat med rugbrødsknas

by mariasilje-
lun-broccolisalat-med-rugbroedsknas

For mig kan en broccolisalat laves på flere måder. Den kan være traditionel lige som denne med bacon og rosiner, den kan være mere frisk og grøn som denne, eller den kan være lun, som den du får opskriften på her.

Fælles for dem alle er, at de indeholder broccoli, solsikkekerner og masser af fantastisk smag, det kan man vel ikke klage over?

 

Opskrift, 4 personer (spiser man godt med grøntsager passer opskriften til 2 personer)

1 broccoli
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
salt

Rugbrødsknas:
1 skive rugbrød
2 spsk solsikkekerner
1 spsk olivenolie
Salt

 

Fremgangsmåde:

Varm en stegepande op og fordel 1 spsk olivenolie derpå.
Skær rugbrødet i tern, og steg det i olien til det er sprødt.
Kom solsikke kernerne på panden med rugbrød, til solsikke kernerne er gyldne, tag derefter panden af varmen.

Skyl broccolien, og lad den dryppe godt af.
skær broccolien i skiver og steg det på en varm pande med 1 spsk olivenolie og et presset fed hvidløg, til det begynder at tage farve.

Tag broccolien af panden og anret på et fad. Fordel rugbrødsknasen oven på og server den mens den stadig er lun.

 

Tip! spis salaten til et godt stykke kød. og lav gerne rigeligt af den 😉

 


SENSE fordeling:
Spiser du halvdelen af opskriften, har du fået ca 2 håndfulde grønt (hf1+2), en halv håndfuld stivelse (hf4) og 2 spsk fedt.
Du har plads til at spise 1 håndfuld protein (hf3), en halv håndfuld stivelse (hf4), og 1 spsk fedt.

Hf1+2: broccoli, hvidløg
Hf4: rugbrød
Fedt: olie, solsikke kerner

 

mariasilje

2 Comments

  1. helle bøgebo

    wooow den ser lækker ud og så er det noget sønnen kan spise , Han har et crush på Broccoli så den er ideel

    22 . maj . 2017
    • mariasilje

      Hej Helle.

      Tusind tak! Jeg håber det falder i god jord 😃

      // Maria Silje

      05 . jun . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »