Lette og luftige pølsehorn

by mariasilje-
lette-og-luftige-poelsehorn

Det er den bedste opskrift på pølsehorn, og er en sikker vinder. De er luftige, bløde og smager fantastisk!

Opskrift: (16 stk)
2.5 dl lillefingervarmt sødmælk
25 gr gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk olie
400 gr hvedemel
8 wienerpølser, delt i halve
1 æg til pensling
1-2 spsk sesamfrø til drys

Fremgangsmåde:
Lun mælken i mikroovnen.
Opløs gæren i mælken og tilsæt salt, sukker og olie.
Kom melet i og ælt til en glat dej, jeg brugte en røremaskine. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1 times tid. Drys bordet med mel, og rul delen ud. Skær dejen i lange baner, med en bredte på 12-15 cm. skær derefter de lange baner i trekanter (på tværs), som passer i pølsernes bredte. Rul dej-trekanterne rundt om pølserne og læg den på en bageplade.
Lad pølsehornene efterhæve på en bageplade i ca. 20 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø. Bag hornene ved 180 gr i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af og nyd dem med ketchup.

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »