Koteletter i fad – med skjulte grøntsager

by mariasilje-
koteletter-i-fad-med-skjulte-groentsager

Man siger, at man ikke skal skue hunden på hårene, og lige præcis dén sætning, passer nok ret godt på denne ret. 
Den ser ikke ud af meget, men du vil bliver meget overrasket over hvor fantastisk godt den smager.

Det er hvert fald en favorit ret herhjemme.

Opskrift: 4 personer

4 gode koteletter
1 dåse hakkede tomater
12 spk piskefløde
2 store pastinakker
2 store gulerødder
1/2 spidskål
1 glas syltede peberfrugter
4 fed hvidløg
1 tsk rosmarin
2 tsk paprika
en smule fedtstof til stegning
salt og peber

Tilbehør:
Ris eller Blomkålsris

 

Fremgangsmåde:

Start med at snit dit 1/4 spidskål rigtig fint, dernæst kan du hakke det på kryds og tværs så det bliver helt småt hakket. Steg det på panden i en smule fedtstof, til det bliver gyldent.
Tag det af panden, og brun koteletterne. Læg koteletterne i et ildfast fad.
Pres hvidløg op i en blender, tilsæt hakkede tomater, rosmarin, paprika, salt, peber og fløde.
Skræl gulerødder og pastinak og skær den i små tern. Kom også dem op i blenderen.
Blend til det er glat og cremet.
Vend det stegte spidskål rundt i den cremede ”sovs” og fordel en smule oven på koteletterne.
Fordel derefter de syltede peberfrugter oven på koteletterne, og til sidst resten af sovsen.

Bag i ovnen i 35-40 minutter ved 200 grader.

 

SENSE fordeling pr person – jeg vurdere at der er nok grønt, hvis du spiser 1/4 del af sovsen, og ellers kan du spise ekstra grønt ved siden af.
Hf1+2: 1/2 pastinak, 1/2 gulerod, 1/4 dåse hakkede tomater, 1/4 glas rød peberfrugt, 1 stor hf spidskål
hf3: 1 kotellet
hf4: intet
fedt: 3 spsk fløde
smagsgiver: rosmarin, hvidløg, paprika, salt og peber

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »