Kartoffelsuppe med bacon og persille

by mariasilje-
kartoffelsuppe-med-bacon-og-persille

Det er efterhånden ved at være suppe sæson, og i skal da ikke snydes for min lækre kartoffelsuppe. Normalt er jeg ikke den store suppespiser, men den her, fik mig til at spise en portion alligevel, og når det lykkes, betyder det som regel at den er virkelig god 😉
Du kan sagtens variere toppingen, så du bruger timian, rosmarin eller purløg, istedet for persille, hvis det er det du lige har liggende, det er kun din fantasi og smagsløg som sætter grænserne.

 

Opskrift: (4 personer)

1 løg
2 fed hvidløg
500 g kartofler
1/2 ltr. vand
1/2 ltr. sødmælk
1 grøntsagsbouillon terning
salt og peber

1 pk. bacon i tern
1/4 bundt frisk persille
evt lidt hjemmebagt brød

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern, og kom dem op i en gryde.
Skær løg og hvidløg i grove tern, kom dem i gryden med kartoflerne.
Hæld vand, sødmælk og bouillonterningen op i gryden med kartofler og løg.
Bring gryden i kog, og lad det simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er godt møre.
Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat og cremet. Smag til med salt og peber.

Imens suppen koger, kan du hakke persille og stege baconternene, til de er sprøde, og lade dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle, til at suge fedtet.

Suppen er nu klar til servering.

 


SENSE fordeling, 1 person:
Hf1+2: 1/4 Løg, 1/2 fed hvidløg og persille
Hf3: 1/4 pk. Bacon
Hf4: 125g Kartoffel, evt lidt brød
Fedt: Intet
Mælk: 1 1/4 dl mælk
Smagsgiver/Gratis: grøntsagsbouillon terning, salt og peber

 

mariasilje

2 Comments

  1. Camilla Cecilie

    Vi er også stor fan af kartoffelsuppe herhjemme 🙂 vores er dog mælkefri pga allergi.

    19 . okt . 2016
    • mariasilje

      det lyder også lækkert, uden mælk 😀

      21 . okt . 2016

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »