Indisk kylling med ristet blomkål

by mariasilje-
indisk-kylling-med-ristet-blomkaal
// Indlægget indeholder reklamelinks
 
Indisk kylling med ristet blomkål, er blevet en klar favorit herhjemme. Det har virkelig meget smag, og er simpelthen så lækkert. Det er sundt, og smager også fantastisk dagen efter. 
Jeg skal uden tvivl eksperimentere mere med indisk inspirerede retter, da jeg synes at de kan noget, som dansk mad ikke kan. 
 

Opskrift, 4 personer:

600 g kyllingebrystfilet
1200 g blomkål
salt
1 håndfuld cashewnødder
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
3 tsk. karry
3 tsk. tikka masala (Jeg køber det hos grønthandleren, hvis du ikke kan finde det, så kan du erstatte det med garam masala)
salt og friskkværnet peber
1 karton extra creamy ‘the lighter’ kokosmælk, fra Santa Maria (Den er min favorit, helt cremet, og lækker blød, samtidig med at det er en light version.)
5 dl vand
2 dl græsk yoghurt 10 % 
140 g koncentreret tomatpuré
 
Tilbehør
Indisk Pandebrød
 

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Skær blomkålen i ca 0,5 cm tykke skiver, og del skiverne i mindre stykker.
Fordel blomkålet på en bageplade med bagepapir, drys med lidt salt og bag blomkålen i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
 
Rist cashewnødderne på en varm og tør pande, til de bliver let gyldne. Tag dem af varmen.
 
Skær kyllingen i tern.
Hak løg og hvidløg. Brun det i en stor gryde med smør. Tilføj ingefær paste, karrypasta, karry, tikka masala, salt og peber, og svits krydderierne.
Kom kyllingen med i grynde, og brun det. Tilføj kokosmælk, vand og tomatpure i gryden.
Lad det simre, indtil kyllingen er helt mør. 
Vend græsk yoghurt deri.
 
Når blomkålen er færdig, kommer du 3/4 af blomkålen, i gryden, og vender det forsigtigt rundt.
server med resten af blomkålen, de ristede cashewnødder samt indisk pandebrød.
 

Velbekomme.

Tip! du kan sagtens gemme resterne af din indisk kylling til dagen efter. 

 


Hvis du er lige så vild med orientalske retter, som jeg er, har jeg et par forslag til nogle opskrifter du skal tjekke ud.

 


 SENSE fordeling:
Du er rigtig fint dækket ind i grøntsager (hf1+2), protein (hf3), stivelse (hf4), fedt og mælk.
Og 1 portion svarer til en hel spisekasse.
 
Hf1+2: Blomkål, løg, hvidløg
Hf3: Kyllingebryst
Hf4: evt indisk pandebrød
Fedt: Cashewnødder, smør, græsk yoghurt
Mælk: Kokosmælk light
Smagsgiver / Gratis: Ingefær paste, rød karrypasta, karry, tikka masala, tomatpure
 
 

mariasilje

2 Comments

  1. Lise Bendix

    Dejlig opskrift m indisk kylling. Havde dog svært ved at finde ingefærpasta! Blendede istedet syltet ingefær. Det smagte forrygende. Jeg tilførte gulerødder til de ristede blomkål og det smagte skønt! Desuden tilførte jeg en pose bønne pasta da jeg ikke havde helt nok kylling. Skøn ret der virkelig smager og mætter 👍

    31 . jul . 2017
    • mariasilje

      Ingefær paste bør du kunne finde i butikker som kvickly, føtex og lign. det står ved alm krydderier, ellers så prøv at spørg en medarbejder.
      – god ide med syltet ingefær, du kan også sagtens bruge frisk ingefær.
      Det lyder også virkelig lækkert med gulerødder i.
      Fedt at du fant en løsning selvom der var nogle ting der manglede, det er det skønne ved madlavning, der er ingen regler 😀

      kh Maria Silje

      01 . aug . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »