Hjemmelavet mandelmælk – Neutral

by Maria Silje-
hjemmelavet-mandelmaelk

Min favorit plantemælk, er hjemmelavet mandelmælk. 
Mest af alt, fordi det giver den dejligst karamel agtige smag i kaffen, men også fordi at den gør smoothien blød og lækker. 

Den smager uendeligt mange gange bedre, en den færdige mandelmælk man kan købe på karton, som nu ellers også er helt okay, da mandler efterhånden er en ret dyr affære.

Opskrift: (ca 1 liter)

100 gram mandler
1 ltr vand
1/2 tsk salt
Vand til iblødsætning

 

Fremgangsmåde:

Læg mandlerne i blød, i en skål med rigeligt vand natten over. 
Sig vandet fra mandlerne og kom dem i en blender sammen med 1 liter vand og 1/2 tsk salt.
Blend mandlerne i et par minutter, så de er blendet godt og grundigt.

Si mandelmælken i en finmasket si.
Skyld sien grundigt for pulp, og gentag processen indtil der ikke sidder mere pulp i sien.

Hæld mandelmælken på en skoldet glasflaske eller anden luftet beholder.

Den smager rigtig dejligt, især i kaffen eller smoothies, men kan også bruges hvor du normalt ville bruge komælk.

 

tip. den har en holbarhed på ca. 3 dage i køleskab, men kan også fryses som fx isterninger, så er den nem at bruge til smoothie.

 

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »