Grillet torsk med hyldeblomst

by Maria Silje-
grillet-torsk-hyldeblomst

Jeg elsker fisk, og elsker at smage fisk på nye måder. Så da drømme manden og jeg skulle hjem til min mor og grille, havde jeg efterspurgt ‘noget med fisk’, hvilket resulterede i grillet torsk med hyldeblomst. Og det smagte så fantastisk, at jeg simpelthen er nødt til at dele opskriften med jer.

Selvom jeg i opskriften skriver, at det er grillet torsk, så er det altså ikke alfa og omega, at det SKAL på grillen, du kan derfor sagtens lave det i ovnen, med helt samme fremgangsmåde.

 

Grillet torsk med hyldeblomst, til 4 personer:

En hel side torsk (eller ca. 600g filetter)
25 gram smør
2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft (ekstra til servering)
4 halve skiver øko citron
Dild
salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Læg et stykke staniol på køkkenbordet, oven på lægges et stykke bagepapir, begge dele skal være stort nok til at kunne lukkes omkring fisken, som en pakke. Læg den hele side torsk (eller de mindre stykker) oven på bagepapiret.

Oven på fisken lægges skiver af smør, og citron.
Hæld derefter hyldeblomst saften ovenpå fisken, drys med salt og peber, og fordel dild oven på.

Luk bagepapir og staniol omkring torsken, så du laver en lukket pakke.

Læg pakken på grillen (eller i ovnen, ved 200 grader) i 12-15 minutter. Tilberednings tiden kan variere, alt efter om du har brugt en hel side, eller mindre stykker.

Åben fiskepakken, og servér den grillet torsk sammen med en lille kande med hyldeblomstsaft, en lækker salat, og evt kartofler vendt i dild.

 


SENSE fordeling:
For at skabe en fornuftig spisekasse, bør du spise 2 håndfulde grøntsager (hf1+2) eksempelvis i form af en lækker salat. Dertil har du torsk (hf3), du bør også tilføje 1 håndfuld stivelse (hf4) eksempelvis i form af kartofler, til sidst har du 1 spsk fedt, og du kan fint tilføje 1-2 spsk mere.

Hf3: torsk
Fedt: smør
Smagsgiver: hyldeblomst saft, øko citron, dild, salt og peber

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

2 Comments

  1. Ida

    Ej hvor lyder og ser det lækkert ud!! 😋😋😋
    Det må jeg foreslå min mor, om hun ikke serverer på fredag 😊

    13 . sep . 2017
    • Maria Silje

      tusind tak, jeg håber at hun vil servere det 😉

      Kh Maria Silje

      19 . sep . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »