Fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

by mariasilje-
fastelavnsboller-med-creme-sukkerfri-og-glutenfri

// Affiliate

Fastelavnen er lige om hjørnet, og traditionen tro, skal vi selvfølgelig have fastelavsboller.
Personligt er jeg ikke så glad for flødeskum, medmindre at det er i en kop varm kakao, så derfor er fastelavnsboller for mig, nogen med creme.

Denne opskrift på fastelavnsboller er helt fri for sukker og gluten, da der er ikke er hvedemel i.
Jeg synes det er en rigtig lækker fastelavnsbolle, som er blev et kæmpe stort hit herhjemme.

Opskrift, 12 stk:

Vaniljecremen:
200 g Philadelphia light neutral flødeost
3 æggeblommer
3 spsk Sukrin Gold
1 knsp vaniljepulver

Bolledej:
1 helt æg
3 æggehvider
200 g creme fraiche 18%
100 g revet mozzarella (lav fedt%)
1 dl piskefløde
50 g blødt smør (rigtig smør, fx Lurpak)
1 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver
3 spsk Sukrin Gold
2 spsk gul fiberHUSK 
1 dl fedtreduceret mandelmel
2 dl pofiber
1 æg til pensling

Pynt:
70% mørk chokolade

 

Fremgangsmåde:

Start med at finde 2 skåle frem, hvor du selerne de 3 æg, hvider i den ene skål og blommer i den anden.
Derefter blender du alle ingredienserne til vaniljecremen, jeg brugte en stavblender.
Hæld vaniljecremen på en lille stegepande, og varm det langsomt op under omrøring med et dejskraber. Når cremen er blevet tyk, tager du den af varmen og lader den stå og køle af.

Nu er det bolledejens tur.
Jeg piskede æggehviderne med sukrin gold til de var stive.
Bagefter blender du, æg, cremefraiche, piskefløde, mozzeralle og smør grundigt sammen, jeg brugte en foodprocessor.
Når det er gjort tilføjes vaniljepulver, mandelmel, pofiber, HUSK og bagepulver, og så skal du røre det godt sammen.
Til sidst vender du æggehviderne i dejen, så forsigtigt som muligt, så du ikke slår alt luften ud af hviderne.

Del bolledejen i 12 lige store dele, og rul dem til runde boller.
Tryk bollerne flade, så du kan komme creme inden i.
fordel cremen på midten af de 12 flade boller, og saml dejen rundt om cremen. Tryk samlingen sammen og vend samlingen ned mod bagepladen, beklædt med bagepapir.
Pensl alle bollerne med æg.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 20-25 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.

Inden servering smelter du lidt mørk chokolade, og pynter bollerne med.

Tip! Bollerne kan sagtens fryses, og lunes 1-2 minutter i ovnen inden servering, så er de ekstra lækre.

 


SENSE forleding, 1 bolle: du kan spise ca 2 stk til én spisekasse, hvis du supplerer med grøntsager.
Hf1+2: intet
Hf3: 1/2 æg, 1/10 fedtreduceret mandelmel, 16g philadelphia light, 8g mozerella
Hf4: intet
Fedt: ca 1 1/2 spsk i alt, 4g smør, 16g cremefraiche, 1/2 spsk fløde, en smule chokolade
Smagsgiver/Gratis: Sukrin gold, vanilje, bagepulver, husk, pofiber

mariasilje

6 Comments

  1. Karla

    De ser rigtig lækre ud, dem skal jeg prøve at lave 😁

    04 . feb . 2017
    • mariasilje

      Tusind tak 😀

      05 . feb . 2017
  2. Maiken Riber Olsen

    Har lavet fastelavnsbollerne til eftermiddagskaffen i dag, hvor mine forældre kom på besøg. De var et hit 😋
    Tak for en god opskrift 👍🏼😘

    04 . feb . 2017
    • mariasilje

      Hvor det dejligt at høre! 😀
      Tusind tak.

      05 . feb . 2017
  3. Charlotte Uldal

    Hejsa.
    Kan man bruge noget andet i stedet for pofiber i fastelavnsboller ?

    Vh. Charlotte

    17 . feb . 2017
    • mariasilje

      Hej Charlotte.

      Jeg har ikke umiddelbart noget bud på hvad du kan bruge istedet, men det er ret billigt, jeg mener det kan fås til omkring 25-30kr 😄

      17 . feb . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »