Annonce

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

Low carb fastelavnsboller med creme - sukkerfri og glutenfri

Low carb fastelavnsboller med fyld af vaniljecreme og toppet med chokolade. De går simpelthen bare rent ind i min lille familie.

Fastelavn er lige om hjørnet, og traditionen tro, skal vi selvfølgelig have fastelavnsboller. Jeg er sådan en skør type der svinger mellem at være all in på sukkerfrie godter, selv til fastelavn. Og andre perioder siger jeg pyt og laver hellere end gerne fastelavnsboller af vandbakkelser og fyldt med kaffeskum.

Jeg synes begge dele smager virkelig dejligt, og jeg har sindsygt svært ved at finde balancen mellem at leve sundt, sige ja tak til sukker godter engang imellem, men ikke hver dag. Så for mig fungere det rigtig godt at finde et alternativ til de traditionelle godter.

Denne opskrift på low carb fastelavnsboller, er helt fri for sukker og gluten, da der er ikke er hvedemel i. Lad dig endelig ikke skræmme af den noget spøjse ingrediensliste, for de smager altså bare drøn godt!

Få opskriften på low carb fastelavnsboller her:

fastelavnsboller

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

4,80 fra 10 stemmer
Antal: 12 stk

Ingredienser

Vaniljecremen:

Bolledej:

Tilberedelse

  • Start med at finde 2 skåle frem, hvor du selerne de 3 æg, hvider i den ene skål og blommer i den anden.
  • Derefter blender du alle ingredienserne til vaniljecremen, jeg brugte en stavblender.
  • Hæld vaniljecremen på en lille stegepande, og varm det langsomt op under omrøring med et dejskraber. Når cremen er blevet tyk, tager du den af varmen og lader den stå og køle af.
  • Nu er det bolledejens tur.
  • Jeg piskede æggehviderne med sukrin gold til de var stive.
  • Bagefter blender du, æg, cremefraiche, piskefløde, mozzeralle og smør grundigt sammen, jeg brugte en foodprocessor.
  • Når det er gjort tilføjes vaniljepulver, mandelmel, pofiber, HUSK og bagepulver, og så skal du røre det godt sammen.
  • Til sidst vender du æggehviderne i dejen, så forsigtigt som muligt, så du ikke slår alt luften ud af hviderne.
  • Del bolledejen i 12 lige store dele, og rul dem til runde boller.
  • Tryk bollerne flade, så du kan komme creme inden i.
  • fordel cremen på midten af de 12 flade boller, og saml dejen rundt om cremen. Tryk samlingen sammen og vend samlingen ned mod bagepladen, beklædt med bagepapir.
  • Pensl alle bollerne med æg.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 20-25 minutter.
  • Lad dem køle af på en bagerist.
  • Inden servering smelter du lidt mørk chokolade, og pynter bollerne med.

Noter

Tip! Bollerne kan sagtens fryses, og lunes 1-2 minutter i ovnen inden servering, så er de ekstra lækre.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af low carb fastelavnsboller

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg, fedtreduceret mandelmel, philadelphia light, mozzarella.
Hf 4: intet.
Fedt: smør, cremefraiche, spsk fløde, en smule chokolade.
Smagsgiver / Gratis: sukrin gold, vanilje, bagepulver, husk, pofiber.

Næringsindhold
Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri
Indhold per portion (1 bolle)
Kalorier (kcal) 194.33 Kalorier fra fedt 131
% Dagligt indtag*
Fedt 14.58g22%
Kulhydrater 5.16g2%
Fibre 14.83g62%
Sukker 1.66g2%
Protein 11.08g22%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange fastalavsboller kan du spise?

Fastelavnsboller er kage, eller nydelses element, uanset hvordan vi vender og drejer det. Det betyder dog ikke nødvendigvis en masse ekstra kalorier på kontoen, hvis vi husker at kompensere for det, i dagens øvrige spisekasser.

Jeg vurdere at en enkelt fastelavnsbolle tæller som en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og halvanden spiseskefuld fedt.

Det betyder at du sagtens kan spise to low carb fastelavsboller hvis du har lyst til det, og tælle dem som en hel håndfuld protein (hf 3), en hel håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

For en fyld spisekasse bør du spise to håndfulde grøntsager ved siden af fastelavnsbollerne, eller på et andet tidspunkt i løbet af dagen.

Nøjes du med en enkelt fastelavnsbolle kan du desuden supplere med en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til halvanden spiseskefuld fedt.

Opskriften er inspiration fra ‘Mine bedste LCHF opskrifter‘ og tilpasset, så den passer ind i mit univers.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
13 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments