Djævleæg med urter

by mariasilje-
djaevleaeg-med-urter

Jeg elsker at spise æg til alle former for frokost, men jeg kan også rigtig godt lide at opgradere de alm hårdkogte æg, til djævleæg, eller som de hedder på engelsk ‘deviled eggs’.
Du kan variere dem i det uendelige, men jeg har valgt at lave en ret klassisk og lidt nordiskinspireret version.
De egner sig super godt til påskefrokost, julefrokost og lign. mener også fantastiske alle andre dage på året, haha.

 

Opskrift, 12 stk:

6 æg
50g mayonaise
1 potte purløg
1 potte dild
¼ tsk karry
75g cremefraiche 18%
12 rejer
lidt sorte kaviar
salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Kog dine æg til de er hårdkogte, jeg bringer vandet i kog, kommer æggene i vandet når det koger og giver dem 11 minutter.
Læg de hårkogte æg i en skål med isvand (vand og isterninger) til de er helt kolde.

Pil æggene, og halvér dem. Fjern æggeblommen og kom den op i en skål.
Rør æggeblommen med mayonaise, cremefraiche, karry, salt og peber.
Hak dild og purløg fint, og rør det i æggemassen.

Kom æggemassen i en sprøjtepose (eller en frysepose hvor du klipper hul i hjørnet) og fordel det i de halve æg.
Pynt æggene med en smule sort kaviar, 1 reje og lidt purløg.

 


SENSE fordeling:
Jeg har to forslag til mængden.
1: Jeg ville spise 4 halve æg, dermed har jeg fået 1 håndfuld protein (hf3) og 2 spsk fedt. Dertil ville jeg spise 1 stykke rugbrød (hf4) og 2 håndfulde grøntsager (hf1+2)

2: Ellers ville jeg spise 6 halve æg, og har dermed fået 1/2 hf ekstra protein, og 3 spsk fedt, jeg ville så undlade hf4. Naturligvis ville jeg spise 2 håndefulde grøntsager til (hf1+2)

Hf1+2: Purløg, dild
Hf3: æg, rejer, caviar
Fedt: Mayonaise, cremefraiche
Smagsgiver / Gratis: Karry

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »