Burgerroulade – snasket, vanedannende og sund

by Maria Silje-
burgerroulade-snasket-vanedannende-sund

// Opskriften indeholder reklamelinks

 

Wauw, simpelthen bare wauw… Burgerroulade, er som navnet antager, en burger i roulade form. Dog har jeg lavet den betydeligt sundere, og tilmed smæk fyldt med grøntsager. Den er bestemt blevet et hit herhjemme, og det er ikke sidste gang den bliver lavet.

Rouladebunden bliver sød som en burgerbolle fordi den er lavet på gulerødder, og det spiller rigtig godt sammen med rouladens øvrige ingredienser.

 

Burgerroulade til 4 personer:

 

Rouladebund:

400 g gulerødder
4 æg
1/2 spsk HUSK (Den gule)
6 spsk fedtreduceret sesammel (det kan evt. erstattes lige over, med andet fedtreduceret nøddemel, fx mandel. Eller med 10 spsk grahamsmel)
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk herbamare urtesalt (kan erstattes af alm salt)
Sesamfrø

 

Burgerdressing:

1/2 dl god mayonaise
1/2 dl skyr
3 spsk ketchup
5 cornichoner
1 spsk dijon sennep
2 tsk paprika
salt og peber

 

Burgerroulade:

1 rouladebunde (se ovenfor)
Burgerdressing efter smag (de ovenfor)
400 g hakket oksekød
1 løg
4 store håndfulde frisk babyspinat
1/3 agurk
100 g revet cheddar ost
salt og peber

 

Fremgangsmåde

Rouladebund

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl gulerødderne, jeg skræller dem ikke, men du kan gøre hvad du bedst kan lide..
Skær gulerødderne i mindre stykker.
Kom alle gulerødderne i en foodprocessor og blend dem, til de er helt fintblendet, kom det over i en skål.

Tilføj æg, sesammel, husk / loppefrøskaller, bagepulver og urtesalt, rør det godt sammen.
Lad dejen stå og hvile i ca. 15 minutter.

Fordel gulerodsdejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den har en pæn gylden overflade.

Imens rouladebunden er i ovnen, ligger du en rent viske stykke spredt ud på bordet, lig et stykke bage papir ovenpå. Drys med lidt sesamfrø jævnt fordelt oven på bagepapiret.

Når rouladebunden er færdig, tager du den ud af ovnen og ligger med oversiden ned mod sesamfrøene på det andet bagepapir. Fjern forsigtigt det bagepapir som sidder på rouladebunden, altså det, som var med i ovnen.

Fordel osten oven på rouladebunden og lidt derefter bagepapiret tilbage oven på osten. Lun viskestykket omkring, så du holder på varmen, og osten kan smelte.

 

Burgerdressing:

Kom alle ingredienserne op i en skål og blend med en stavblender, smag til med salt og peber.

 

Burgerroulade:

Imens din rouladebund er i ovnen, steger du det hakkede oksekød krydret med salt og peber. Derefter skyller du spinaten, og dupper den tør i et rent viskestykke. Hak løget, så fint eller groft som du foretrækker, jeg hakkede mine løg fint, da drømmemanden er rimeligt løgforskrækket. Skær agurken i tyndeskiver, hvis de bliver for tykke er rouladen svær at rulle.

Nu skal du samle din burgerroulade.
Fordel spinaten ovenpå rouladebunden med smeltet ost. Derefter fordeler du løg, agurk, burgerdressing og det stegte hakket oksekød.
Rul rouladen forsigtigt med stramt sammen , lad det ligge 3-4 minutter rullet ind i bagepapir og viskestykke, så holder den bedre formen når du skal til at skære den.

Jeg satte træspyd i min roulade, og skar imellem træ spyddene, for at den bevarede den pæne form, det behøves ikke, men det ser pænt ud ved servering.

 


SENSE fordeling:

Hvis du spiser 1/4 af rouladen, er du rigtig fint dækket ind på alle håndfulde.

Hf1+2: gulerødder, cornichoner, løg, spinat, agurk
Hf3: æg, fedtreduceret sesammel, oksekød
Fedt: sesamfrø, mayonaise, cheddar
Mælk: skyr
Smagsgiver / gratis: husk, bagepulver, urtesalt, ketchup, dijon sennep, paprika


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »