Broccoli fladbrød – til toast og sandwich

by mariasilje-
broccoli-fladbroed-til-toast-og-sandwich

Broccoli fladbrød, og særligt broccolitoast, er i stor stil populært for tiden. Det lyder måske ret specielt, men det er bestemt ikke uden grund, at de er så populære. De smager nemlig helt vildt godt, og så spare man en masse kulhydrater og stivelse, samtidig med at der kommer ekstra grøntsager ind i måltidet, uden at man egentlig gør så meget for det.

Dette broccoli fladbrød er super lækkert til toast og sandwich, de behøver altså ikke at være varme, for at smage godt.

Opskrift: 12 skiver

1 broccoli med stok
4 æg
1 spsk HUSK (loppefrøskaller, den grønne)
6 spsk fedreduceret sesammel (kan evt erstattes lige over, med andet fedtreduceret nøddemel, fx mandel eller kokos. Eller med 10 spsk grahamsmel)
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk herbamare urtesalt

 

Til en broccolitoast:

2 skiver broccoli fladbrød
1-2 skriverkyllingpålæg
2 skive ost (under 19%)
rød peberfrugt
tørret oregano

 

Fremgangsmåde:

Start med at skyl dit broccoli grundigt, så du sikre dig at der ikke er noget jord på. 
Del broccolien i buketter, og skær stokken i mindre stykker. 
Kom alt broccolien i en foodprocessor og blend det, til at er helt fint,kom det over i en skål.

Tilføj æg, sesammel, husk/loppefrøskaller, bagepulver og urtesalt, rør det godt sammen. 
Lad dejen stå og hvile i ca. 15 minutter.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Fordel broccolidejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen i ca. 15 minutter, til det har en pæn gylden overflade.

Tag det ud af ovnen, og skær med at pizzaskære, sådan at du har 12 lige store stykker, på størrelse med en skive toastbrød.

 

Som toast:

Tænd din toastmaskine.
tag 2 stykker broccoli fladbrød. Læg 1-2 skriver kyllingpålæg på undersiden af det ene brød. Derefter lægger du et par tynde skiver peberfrugt, 2 skive ost og til sidst drysser du med lidt oregano og lægge det andet brød oven på, med undersiden ind af.

Bag toasten som normalt.
Spis gerne ekstra grønt og fedt ved siden af.

 

Tip! du kan med fordel, samle brøddene til toast, med ost og kylling mm imellem, og fryse dem, så er de klar til når sulten melder sig.

 

SENSE fordeling, pr toast:
Hf1+2: en lille håndfuld broccoli, peberfrugt.
Hf3: 1/2 æg, 1 spsk sesammel, 1 skive ost, 1-2 skiver kyllingpålæg
Hf4: intet
Fedt: intet
Smagsgiver: oregano, husk, urtesalt

 

mariasilje

2 Comments

  1. Line

    Kan man stege den på panden? Vis man ikke har en toastmaskine.

    25 . mar . 2017
    • mariasilje

      Ja sagtens, det gør jeg også selv nogen gange 😄

      27 . mar . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »