BBH julekalender – Sukkerfri marcipantræstamme + konkurrence

by Maria Silje-
bbh-julekalender-sukkerfri-marcipantraestamme-konkurrence

ODu/Indlægget er lavet i forbindelse med Bloggers By Hearts julekalender – Konkurrencen er sponceret af Funktionel Mad

Idag er det den 9. december, og det er mig som har dagens låge i bloggers by hearts julekalenderstafet. Det betyder at i skal have et juleindlæg, en lækker opskrift på en sukkerfri marcipantræstamme samt en drønlækker konkurrence, nederst i indlægget.

For mig er julegodter en stor del af julen, jeg elsker det, men jeg vil samtidigt gerne passe lidt på det store kalorieindtag man ofte har i denne søde juletid.
Derfor har jeg valgt at dele en sundere opskrift på juleguf.
Du kan sagtens bruge både marcipan opskriften og nougat opskriften, fuldtsændigt som du har lyst til, og det behøver altså dermed ikke at blive til en marcipantræstamme.


Sukkerfri og glutenfri Marcipan

Sundere marcipan end dette finder du nok ikke. og så smager det faktisk rigtig tæt på helt alm marcipan.

 Opskrift:
180 g fedtreduceret mandelmel
120 g SukrinMelis
4 æggehvider

Fremgangsmåde:
Bland Sukrin Melis, mandelmel og æggehvider.
Smag på marcipanen indimellem, og tilsæt mere mandelmel eller Sukrin Melis alt efter hvor sød, du synes, den skal være.
Lad dejen hvile i ca. 30 minutter


Sukkerfri Nougat

Opskrift:
75 g hasselnødder
100 g mørk chokolade – gerne sukkerfri
50 g kokosolie
2-3 spsk. Sukrin Gold

Fremgangsmåde:
Hasselnødderne ristes i 10 min. i ovnen ved 180 grader.
Når de er afkølet gnides skallen af, og nødderne køres i foodprocessoren til en helt fin masse sammen med Sukrin Gold.
Chokoladen og kokosolien smeltes over svag varme og blandes med nøddesmørret.
Nougatmassen smages til med evt. mere Sukrin Gold.
Hældes i en lille form beklædt med bagepapir og stivner i køleskabet.


Sukkerfri Marcipantræstamme

Opskrift:
1 portion sukkerfri og glutenfri marcipan
1 portion sukkerfri nougat
20-30g mørk smeltet chokolade
Mandler
Sølvglimmer fra MillMortar

Fremgangsmåde:
Del marcipanen i to lige store dele.
Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, til en aflang firkant på ca 5mm tykkelse.
Del nougat’en i to lige store dele, og rul også den ud imellem to stykker bagepapir, til det har samme størrelse som marcipanen.
Læg nougat’en oven på marcipanen, og rul den sammen ligesom en roulade.
Gentag processen med den anden del af marcipan og nougat.

Rul begge roulader ind i film og kom dem i fryseren i ca 45 minutter.

Smelt Chokoladen og pensl rullerner med en bagepensel, så det ligner en træstamme. Drys med glimmer, og sæt mandlerne på træstammen med at give dem en lille klat chokolade neden under.

Når træstammen serveres, skal den skæres i skiver.


Flere forslag til sundere juleguf:

Verdens bedste daddeltrøfler

Kransekage agtige mandel toppe


 photo 74A0E835-1B35-485E-AAFD-EAD5A231415E_zpswm63ydwz.jpeg
  Konkurrence

 

Vinderen er fundet, det blev Kamille Møller, som er blevet kontaktet direkte på mail.

Du kan vinde alt på billedet ovenfor til en samlet værdi på over 400kr.
1 pose Sukrin Gold
1 pose Surin Melis
1 pose Sukrin
1 pose Sukrin:1
1 flaske Fiber Sirup Gold
1 pakke Sukrin Sticks

Det eneste du skal gøre for at deltage er at skrive hvad din yndlings julegodte er, det kan være alt lige fra småkager til chokolade til juleskum.

Konkurrencen slutter d. 24/12 kl. 12.00, og vinderen får direkte besked via mail.

 
 Imorgen kan du læse næste indlæg i Bloggers By Hearts julekalender, når låge nr 10 åbnes kl 9.00 hos ChristinaN.dk

 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

45 Comments

  1. Hkj

    Min yndlingsjuleguf er marcipan med nougat og orangelikør 🙂
    Den ser lækker ud, din marcipanrulle

    09 . dec . 2016
    • Kristine heede

      Min ynglings jule godte er pebernødder. ELSKER DEM!!! Mmmmm

      10 . dec . 2016
    • Kirsten teglman

      Jeg elsker Nougat det er bare det bedste jeg ved

      14 . dec . 2016
  2. Jane Petersen

    Jeg elsker vaniljekranse, det er bare så gennemført jul 😁

    09 . dec . 2016
  3. Signe

    Hej Maria Silje
    Det er da godt nok en dejlig opskrift du har lavet den vil jeg lave med min søster.
    Jeg elsker pebernødder, men jeg vil gerne spare lidt på sukkeret

    09 . dec . 2016
  4. Vivi Renée

    Jeg elsker klejner 🙂 Især dem min svigermor lavede…. ! Men kræften til hende fra os i juli måned, så der bliver ingen dejlige klejner i år :/
    Noget andet jeg også godt kan lide i julen er Bailey snebolde og havregryns kugler 🙂

    09 . dec . 2016
  5. Låvise

    Jeg elsker alt ved julen men risalamande er nok favoritten 😀

    09 . dec . 2016
  6. Tina Christensen

    Fedtebrød med masser af romglasur. Uhm

    09 . dec . 2016
  7. Sanne Hein

    Først og fremmest kæmpe tak for den fine opskrift. Den vil jeg hygge mig med i morgen 🎄 Jeg er vild med hjemmebagte brunkager med en mandel på, helst efter min mormors opskrift 🎅🏻

    09 . dec . 2016
  8. Dorte Michelsen

    Fed julekalender 😁 Jeg er da nødt til at deltage i din konkurrence, jeg er nemlig storforbruger af sukrin 🙈
    Min ynglings juleguf er flæsk (altså vingummi) 😂

    09 . dec . 2016
  9. Maria hjorthøj

    Pebernødder, da de er dejligt nemme at bage sammen med lillepigen

    10 . dec . 2016
  10. Katja

    Det er svært at vælge, men det bliver nok vaniljekranse, der løber afsted med sejren 😋

    10 . dec . 2016
  11. Maja Boysen

    Min yndlings er alt med nougat! – fx marcipan med nougat 😍

    Derfor skal jeg helt klart prøve den her opskrift!

    10 . dec . 2016
  12. Zoey raasted

    Uden sammenligning er det kransekager, og det skal være dem med cocktailbær 😉

    10 . dec . 2016
  13. Henriette Christiansen

    Krydser fingre og håber 👏⭐️💖 🙂Det ville være en helt fantastisk tidlig julegave 😍😁🎄🍀 Min yndlings er helt sikkert brændte mandler, men der er så meget lækkert juleslik 🙏🏻👏🎄🎄🙂 God jul til alle 🎅🏻🎅🏻✨!

    10 . dec . 2016
  14. Kamille Møller

    Jeg kan godt lide jødekager med glasur

    10 . dec . 2016
  15. Sandra J

    Snebolde! Jeg kan ikke styre forbruget, så er tilfreds med at de kun er på hylderne få dage om året 😀

    10 . dec . 2016
  16. Isabella Kristensen

    Nougat med marcipan smager SINDSYGT godt!!!!

    10 . dec . 2016
  17. Malene R

    Min favorit er helt klart cornflakestoppe 🙂

    10 . dec . 2016
  18. Luisa

    Lækker opskrift, min favorit er klejner <3

    10 . dec . 2016
  19. karin c

    Marcipan med pistacie og chokoladeovertræk

    10 . dec . 2016
  20. Gitte Leth

    Vaniliekranse er min yndlings jule godte. Elsker dem;)

    11 . dec . 2016
  21. Marianne juhl

    Mit ynglings er punch knapper og romtoppe. Mums

    11 . dec . 2016
  22. Louise Olsen

    Vaniljekranse

    12 . dec . 2016
  23. Line // mad-til-mor.dk

    Uhm, hvor ser den lækker ud. Min yndlingsjulegodte er ALT med marcipan – snebolde, grise, fyldte chokolader, konfekt eller en marcipan-nougatroulade😄 Men jeg har aldrig prøvet at lave den med sukkerfrie produkter, så det kunne da være interessant at give det et forsøg

    13 . dec . 2016
  24. Louise R

    Pebernødder og Brunkager. Jeg har virkelig en svaghed for de to… og Vaniljekranse og snebolde… Uhh jeg elsker snebolde… nam nam 😀

    14 . dec . 2016
  25. Renée Danielle Boisen

    En rigtig julegodte for mig indeholder en god marcipan og gerne kombineret med mørk chokolade. Og gerne småkager med julens krydderier. Generelt sætter jeg størst pris på hjemmebagt og hjemmelavet kager og konfekt. Alene arbejdet med at fremstille de lækre sager er en udsøgt fornøjelse. Derfor er kalenderens præmie helt perfekt for mig.🙏🏻😃

    14 . dec . 2016
  26. Tina Jessen

    Dadler med marcipan, overtrukket med mørk chokolade og en valnød på toppen – DET er luksus 🙂

    14 . dec . 2016
  27. Vibeke Guldager

    Jeg elsker julen 🎄Men allermest min mors vanille kranse uhmm . Og så mandler med chokolade overtræk .
    Super fint indlæg og mange tak for inspiration .
    Rigtig god jul

    14 . dec . 2016
  28. Tilde D

    Skøn præmie;) Jeg er vild med konfekt og spiser glad løs af det hvert år;)

    14 . dec . 2016
  29. Fie Bols

    Uh min yndlings må være hjemmelavet daddelkonfekt – gerne med hjemmelavet sukkerfri marcipan og overtrukket med mørk chokolade :-)! Dejlig jul!

    19 . dec . 2016
  30. Natascha jensen

    Det er vaniliekrsnse og jødekager og ikke mindst brændte mandler 😉

    20 . dec . 2016
  31. Tina Søs Iversen

    Hvis jeg kun skal vælge en ting, så må det være nougat😊

    21 . dec . 2016
  32. Susanne Henriksen

    Det ultimative er helt sikkert den klassiske kombi af marcipan og nougat overtrukket med mørk chokolade.

    21 . dec . 2016
  33. Camilla

    Hejsa 🙂
    Min er vaniljekranse og skumjulemænd 🎅🏼🎄👏🏼

    21 . dec . 2016
  34. Kathrine Antonsen

    PEBBERNØDDER

    21 . dec . 2016
  35. Casper Dahl

    Må nok indrømme favoritten er Marcipan snitter, simpelt men utrolig lækkert :D.

    21 . dec . 2016
  36. Gitte Eilstrup

    Min yndling er marcipan med nougat og chokoladeovertræk <3
    Tidligere var jeg også kæmpe fan af hjemmelavede klejner, men nu er dadelkuglerne ved at nærme sig en af favoritterne 😀

    21 . dec . 2016
  37. Annemette Juel Jensen

    Jeg elsker juleskum 😛😊

    21 . dec . 2016
  38. Charlotte Rosendal Jacobsen

    Julen er en dejlig tid 😊
    Risalamande, brændte mandler og vanillekranse er helt klart blandt mine favoritter i julen ⛄🎄

    21 . dec . 2016
  39. Rune

    Det må helt sikkert være marcipan med nougat og mørk chokolade

    21 . dec . 2016
  40. Karen

    Det er absolut havregrynskugler! Og sukrinprodukter er de bedste erstatninger og dermed mulighed for at skrue lidt ned for sukkeret, synes jeg.

    21 . dec . 2016
  41. Birgit Thurison

    Min favorit er klart marcipan og nougat, gerne som hjemmelavet julekonfekt, men bare som en sandwich er absolut helt i orden

    21 . dec . 2016
  42. Anita Laustsen

    Brunkager – med masser af mandler og syltet appelsinskal -UHMMMM 😀

    21 . dec . 2016
  43. Bente Jørgensen

    Jeg elsker små marcipanbrød overtrukket med mørk chokolade.
    Tænk at kunne nyde noget så dejligt uden at få dårlig samvittighed.🎄👍

    22 . dec . 2016

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »